ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ GEA–ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΕΔΕΜ

Κοζάνη,  22 Ιουνίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1144

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

τους τελευταίους μήνες το Σωματείο έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, αποστολής τιμολογίων παροχής υπηρεσιών μουσικής σε επιχειρήσεις ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ από τους οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων, χωρίς να υφίσταται ουδεμία πράξης Ιδιωτικού δικαίου με τον επιχειρηματία για παροχής υπηρεσιών μουσικής. Μας εκπλήσσει η ως άνω ασυδοσία και παραβατικότητα, ενώ ο ΔΙΩΓΜΟΣ του κλάδου της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ όπως και στον ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ δεν έχει τελειωμό.

Υπενθυμίζουμε το εξοντωτικό ποσό των 120.000 ευρώ, σε 5 καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, τα οποία διώκονται με ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και ΑΓΩΓΕΣ.

Πρωτάκουστο, εξοντώθηκε οικονομικά επιχείρηση, στην Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας 25 τ.μ., χωρίς τραπεζοκαθίσματα και με απαγορευμένη μουσική από το τμήμα υγιεινής. Ζητήθηκε από τον GEA 1.500 ευρώ ετησίως για μουσική. Δυστυχώς με την διαδικασία των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ μέτρων προχώρησε στην κατάσχεση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία, ενώ η δικαιοσύνη (με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό) δεν αξιολόγησε την ουσία της υπόθεσης.

Το τραγικό της σημερινής κατάστασης στον χώρο των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία ΑΓΩΓΩΝ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ χιλιάδων επιστολών περί δήθεν οφειλής από το 2018 έως και το 2023 με την ΑΝΟΧΗ του ΑΡΜΟΔΙΟΥ Υπουργείου  Πολιτισμού.

Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ήδη έχει αποτυπωθεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και σε απώλεια θέσεων ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σε περίπτωση που σας έχει αποσταλεί, ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ από τους ως άνω οργανισμούς, ΑΜΕΣΑ να επιστρέψετε το τιμολόγιο ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και να καταγγείλετε το γεγονός αυτό ή στην τοπική εφορία ή στον Νομικό σας ή στο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε..

Η ως άνω πράξη είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΚΟΛΑΣΙΜΗ.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΣΘΕΣΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ

Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek