Σημαντική Δικαστική ΑΠΟΦΑΣΗ έσπασε το δήθεν μονοπωλιακό καθεστώς της GEA

Κοζάνη,  8 Μαρτίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  985

 

Κόλαφος εναντίον του GEA η απόφαση του μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, στις 14 Ιανουαρίου του 2022, έσπασε το δήθεν μονοπώλιο του GEA , ο οποίος συνεχίζει να καταδιώκει τον κλάδο της Εστίασης – Διασκέδασης – Ξενοδοχεία με χιλιάδες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

Θυμίζουμε  σε όλους τους συνάδελφους ως επίσης και κάθε χρήστη μουσικής το συνηθισμένο τροπάριο των αντιπροσώπων ότι «υποχρεούσαι να μου πληρώσεις συγγενικά δικαιώματα διότι είμαι ο μοναδικός φορέας που εισπράττω» ή «δεν με ενδιαφέρει τι μουσική παίζεις εμένα υποχρεούσαι να με πληρώσεις», ή «Δεν αναγνωρίζω εκπροσωπούμενο ή μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο», ή «εισπράττω και για εκείνους τους εκτελεστές (μουσικούς – τραγουδιστές), οι οποίοι δεν είναι μέλη μου και δεν έχει σημασία αν υπάρχει σύμβαση ή εξουσιοδότηση».

Στην άναρχη κατάσταση και με εκβιαστικό τρόπο στις απίστευτες μεθόδους είσπραξης των συγγενικών δικαιωμάτων από τον GEA, η ως άνω Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ΕΙΝΑΙ και η αρχή του τέλους. Απευθύνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους τους συναδέλφους και χρήστες μουσικής να μην συμβιβάζονται πλέον με τις απαιτήσεις του GEA. Επίσης ΕΚΚΛΗΣΗ απευθύνουμε και στους νομικούς-δικηγόρους-δικηγορικές εταιρίες να μην συστήνουν την εύκολη λύση της διαπραγμάτευσης.

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. καλωσορίζει την ΑΠΟΦΑΣΗ του Πρωτοδικείου Αθηνών. Θεωρούμε ότι δικαιώνει τον αγώνα μας, τις ενέργειές μας και τις δεκάδες διαμαρτυρίες μας και έμμεσες καταγγελίες μας που έχουν γίνει στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Αναφέρει:

«Δεν συνεπάγεται άνευ ετέρου και δικαίωμα είσπραξης εύλογης αμοιβής για μη εκπροσωπούμενο από την ίδια ρεπερτόριο από μη μέλη της, δηλαδή για δικαιώματα, είτε βάσει συμβάσεων αμοιβαιότητας»

Επί της ουσίας δέχεται «πως μία επιχείρηση δεν οφείλει ΑΜΟΙΒΕΣ στον GEA όταν δεν παίζει την μουσική των δικαιούχων της GEA». Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών Νόμων και θεσμών, θα συνεχίσει δυναμικά την στήριξή του στον πολύπαθο Συνάδελφο καταστηματάρχη και δεν θα διστάζει να δημοσιοποιεί τα κακώς κείμενα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΖΗΤΕΙΣΤΕ να προμηθευτείτε την μοναδική έκδοση που κυκλοφόρησε για τα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα ως ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Η ως άνω έκδοση για πρώτη φορά ξεκάθαρα ενημερώνει τον χρήστη το πώς πρέπει να ενεργεί. Η έκδοση κυκλοφόρησε υπό την Αιγίδα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. με συγγραφέα τον Πρόεδρο Γρ. Τσαπατσάρη.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΞΑΡΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Επόμενο Άρθρο

ΤΟ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek