Διωγμός της ΕΣΤΙΑΣΗΣ με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα από τους Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων.

Κοζάνη,  08 Αυγούστου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  1051

 

Με πλήρη παραβατικότητα και με νέους μεθόδους, πιέζονται οι επιχειρήσεις της Εστίασης και Διασκέδασης – Ξενοδοχεία – εστιατόρια – καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία – καφέ – ξενοδοχεία – πιτσαρίες  – ταβέρνες  – μουσικοταβέρνες – κυλικεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – παιδότοποι, για να αναγκαστούν να ενδώσουν και να πληρώσουν αμοιβές πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (GEA – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ).

Απίστευτες και εξωπραγματικές οι αμοιβές που απαιτούνται, από τους ως άνω οργανισμούς με αποτέλεσμα, χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε πλήρη απογοήτευση και αγανάκτηση. Στην Καβάλα σε πολύ μικρή πόλη (την Χρυσούπολη), καφενείο με ηλικιωμένους πελάτες ζητήθηκε αμοιβή για συγγενικά δικαιώματα 5.000 χιλιάδες ευρώ. Δεκάδες αγωγές και Ασφαλιστικά μέτρα για ποσά μερικών εκατοντάδων ευρώ σε καταστηματάρχες που δεν χρησιμοποιούν εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο ή δεν παίζουν μουσική ή και ακόμα ήταν κλειστοί.

Συνεχίζετε η ασυδοσία και η παραβατικότητα σε όλο της το μεγαλείο, ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες παραμένουν ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.

Συνάδελφοι μην υποκύπτετε και μην πληρώνετε ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά αμοιβολόγια.

Σας γνωστοποιούμε επίσης, ότι ο χρήστης νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ελεύθερο ρεπερτόριο βάσει της κείμενης νομοθεσίας Ν.2121/93 και Ν.4481/2017.

Παραθέτουμε επίσημες απαντήσεις του υπουργείου πολιτισμού με ειδική αναφορά ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο και ότι ο GEA δεν νομιμοποιείται να εισπράξει αμοιβές από το μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο:

  1. ΟΠΙ αρ. πρωτ. 30457 «…κάθε επιχείρηση μπορεί να εκτελεί δημόσια όποιο μουσικό ή άλλο έργο επιθυμεί εφόσον έχει λάβει τη σχετική άδεια και έχει καταβάλει δικαιώματα στους δικαιούχους των έργων που πρόκειται να εκτελέσει.»
  2. ΟΠΙ αρ. πρωτ. 32450 «…Στο πλαίσιο αυτό, εάν προκύπτει ρητά και με σαφήνεια ότι οι δικαιούχοι της εύλογης αμοιβής του α. 49 ν. 2121/1993, όπως ισχύει, μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν εκπροσωπούνται από τον οργανισμό GEA ή από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό της αλλοδαπής με τον οποίο ο GEA έχει σύμβαση αμοιβαιότητας, τότε δεν οφείλονται για τους εν λόγω δικαιούχους δικαιώματα στον GEA για όσο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιον τέτοιο ΟΣΔ..»

Σημαντική επισήμανση το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη σε οποιονδήποτε συνάδελφο μέλος ή μη μέλος.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΑΛΗΘΗΣ – ΨΕΥΔΗΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ GEA ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ Κ.Υ.Ε.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek