ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κοζάνη,  05 Αυγούστου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  1050

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιώ την διαμαρτυρία μας με αρ. πρωτ. 1049/5-8-2022, που εστάλει στον υπουργό οικονομικών Κο Σταϊκούρα.

Στην πρόσφατη ενημέρωση δελτίου τύπου με αρ. πρωτ. 1048/2-8-2022, σας είχαμε απευθύνει έκκληση για να απευθυνθείτε και να ζητήσετε στήριξη από τα τοπικά μας Σωματεία, Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια, Περιφέρειες με παρόμοιες κινήσεις προς το υπουργείο οικονομικών, για να αντιληφθούν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε. Κάθε καθυστέρηση και απραγία σημαίνει και το τέλος στην επιχείρησή μας.

 

« Προς:

τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών

Κο Σταϊκούρα

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Χιλιάδες Συνάδελφοι της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και τα μέλη του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε διαμαρτυρόμαστε για την εγκατάλειψη και την παντελή έλλειψη υποστήριξης εκ μέρους του υπουργείου που ηγείστε. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι το μέγιστο ποσοστό της εστίασης αποτελείται από πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που συνήθως απασχολούν  έως 8 άτομα προσωπικό.

Σας καταθέτουμε την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και σας παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας πριν είναι πολύ αργά.

  1. Οι μισές επιχειρήσεις μας έχουν καθυστερημένες οφειλές σε ΕΦΟΡΙΑ-ΤΑΜΕΙΑ.
  2. Το κόστος προμήθεια των πρώτων υλών και εμπορευμάτων εκτινάχθηκε στο 37,4% – Το κόστος των καυσίμων στο 50,8% – Το κόστος ενοικίου στο 6,8% – Το κόστος εργασίας στο 15% και το κόστος της ενέργειας στο 87,2%.
  3. Οριστικός ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας με αποτέλεσμα η ρευστότητά μας είναι στο μηδέν.
  4. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του κορονοϊού είναι μέγιστο εμπόδιο για την εξυπηρέτηση των τρέχουσών μας υποχρεώσεων.

Αναγνωρίζουμε ότι χάρη της δική σας υποστήριξης κατά την διάρκεια του κορονοϊού καταφέραμε και μείναμε ανοιχτοί και δεν κλείσαμε.»

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Στο χείλος του γκρεμού οι μισές επιχειρήσεις ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Αναμένονται χιλιάδες κλεισίματα και Εκτίναξη της Ανεργίας

Επόμενο Άρθρο

Διωγμός της ΕΣΤΙΑΣΗΣ με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα από τους Οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek