ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Κοζάνη,  29 Μαΐου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 595

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνηθίζεται και ειδικά την τελευταία δεκαετία έχει δημιουργηθεί ένα πεδίο δράσεων και ενεργειών από τις κυβερνήσεις για εξόντωση του κλάδου.

Οι εξελίξεις στα πνευματικά δικαιώματα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ένα νέο χτύπημα για τα καταστήματά μας. Σας γνωστοποιούμε ότι την 26-5-2020 εκδόθηκε η υπουργική απόφαση 237529/6053 με την οποία  καταργήθηκε η περιβόητη ΕΥΕΔ. Θυμίζουμε το εξοντωτικό αμοιβολόγιο, τους έμμεσους και άμεσους εκβιασμούς και με τη δήθεν ιδιότητα που οι εισπράκτορές της εμφανιζόταν ως υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού, είχε δημιουργήσει ένα κλίμα εξοντωτικό και καταστροφικό στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Ο Νέος φορέας που αντικαθιστά την ΕΥΕΔ, ονομάζεται ΕΔΕΜ (ΈΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ) με τον τίτλο ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ. Προσέξτε συνάδελφοι τα κύρια σημεία της Υπουργικής Απόφασης.

Για το αμοιβολόγιο στα καταστήματά μας αναφέρει:

  1. Θα εφαρμοστεί το αμοιβολόγιο που εφαρμοζόταν από την ΕΥΕΔ.
  2. Όλα τα δικαιώματα και όλες οι αξιώσεις της ΕΥΕΔ έναντι των χρηστών μουσικής, οφειλετών καταβολής από οποιονδήποτε τρόπο και αν προέρχεται, ακόμη και για εξώδικες ή δικαστικές ενέργειες μεταβιβάζονται στην ΕΔΕΜ.
  3. Εισπράξεις που προέρχονται από ανείσπρακτα τιμολόγια ανατίθενται στη ΕΔΕΜ.
  4. Εισπράξεις παρελθόντων ετών μεταβιβάζονται προς είσπραξη στην ΕΔΕΜ.
  5. Παραχωρείτε στην ΕΔΕΜ απεριόριστη και καθολική πρόσβαση έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής της δραστηριότητας ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ δικαιωμάτων από όλες τις πηγές χρήσης μουσικής που υποχρεούται να καταβάλουν αμοιβή.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΡΙΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Γιατί να επικρατεί εκ νέου η ύπαρξη τριών εταιρειών ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ – GEA εις βάρος μας και ΟΧΙ ΔΥΟ όπως ήταν έως τον Αύγουστο 2018; Η οποιαδήποτε απάντηση, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι φθηνή και εξωπραγματική.

Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου είμαι πεπεισμένος ότι εκφράζω για όλους τους συνάδελφους το αίσθημα της αδικίας, της αγανάκτησης και της ανασφάλειας για το αύριο.  Το αντιστάθμισμα όλων αυτών των δράσεων και ενεργειών εις βάρος μας θα έχει σαν αποτέλεσμα κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΒΑΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Επόμενο Άρθρο

Οι συσκευασίες συνοδευτικών στα μπαρ κατά την κατανάλωση ποτών δεν είναι υποχρεωτική για τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek