ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝ.Σ.Ε.ΚΤ.Ε ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Κοζάνη,  19 Ιουλίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  1044

 

Κε Πρόεδρε,

Στην επιστολή σας της 23-6-2022 και με αρ. πρωτ.971.1/1475, με την οποία τοποθετείστε για την επιστολή διαμαρτυρίας μου, (για την ιστορική συμφωνία που υπογράψατε με τον GEA) ΜΕΜΦΕΣΤΕ την συνδικαλιστική μου εμπειρία και προσφορά στον κλάδο Εστίασης και Διασκέδασης με δύο δισύλλαβες λέξεις ότι είναι ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ. Προς προστασία του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και για να πληροφορηθεί ο αναγνώστης την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα, καταθέτω τα παρακάτω στοιχεία τα οποία ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ αλλά αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη ενημέρωσής σας, για όσα αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και στο σωματείο το οποίο είμαι εκλεγμένος, αλλά και για άλλα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ απευθύνεται σε εσάς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ, ως καθ’ ύλην αρμόδιος και δημιουργός της συμφωνίας και ως πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών δικαιωμάτων.

α) ΕΝΤΕΧΝΩΣ προσπαθείτε να χαρακτηρίσετε την αντίδρασή μου για την συμφωνία σας με τον GEA, ότι προσπαθώ να δυσφημίσω και να συκοφαντίσω τον θεσμό του Επιμελητηρίου.

β) Αποκρύψατε σκόπιμα την αναγνώριση και την αποδοχή μας ότι η συμφωνία που υπογράψατε με τον GEA για τις δύο πρώτες κατηγορίες των συναδέλφων μου, είναι όντως μια σημαντική οικονομική ανάσα, όπως ακριβώς την αναφέραμε στην επιστολή μας με αρ. πρωτ.1020/20-06-2022. Όμως σκοπίμως εσείς το αποκρύψατε.

γ) Χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι πολλοί συνάδελφοί σας δεν είχαν γνώση ουσιαστική και λεπτομερή για το πρόβλημα των συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων, όταν εσείς προχωρήσατε στην υπογραφή της.

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ

Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμό του Επιμελητήριου, ο οποίος αποτελεί και την σκέπη των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης. Αναγνωρίζουμε ότι είναι στελεχωμένα από αξιοσέβαστους και δυναμικούς εκλεγμένους προέδρους οι οποίοι νοιάζονται για την προστασία και την πρόοδο των συναδέλφων της περιοχής τους. Η συνεργασία μου με αξιοσέβαστους και δυναμικούς προέδρους, τουλάχιστον 2 δεκαετίες, όπως Κοζάνης – Γρεβενών – Πολυγύρου –Καστοριάς -Κέρκυρας -Κιλκίς -Αλεξανδρούπολης –Θεσσαλονίκης – Κω κ.λ.π., αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προσπαθείτε ανυπόστατα να υποστηρίζετε. Η ως άνω επίσημη δήλωσή μου, εκφράζει απόλυτα την γνώμη και κρίση μου για τους Προέδρους Επιμελητηρίων Ελλάδας. 

 

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Κε Πρόεδρε, για ένα συνδικαλιστή του οποίου η προσφορά του, η δράση του και η αναγνωρισιμότητά του δεν δέχεται αμφισβήτηση αποδεικνύεται από τα παρακάτω γεγονότα :

  • Πρόσκληση στην καμπάνια για τον αντικαπνιστικό Νόμο το 2018, την οποία την έναρξη κήρυξε ο εξοχότατος κος Πρωθυπουργός.
  • Σε επανειλημμένες προσκλήσεις για τηλεδιασκέψεις με υπουργούς όπως ο κος Σταϊκούρας, κο Παπαθανασίου κ.λ.π.
  • Εκλέγομαι από το 1999 έως και σήμερα σε Πανελλήνια όργανα. Οι συνάδελφοι με τιμούν και με εκλέγουν για την στήριξη και την προσφορά μου στα επαγγελματικά τους συμφέροντα.
  • ΔΕΚΑΔΕΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ οι προσκλήσεις για ομιλίες μου ανά την επικράτεια, από Επιμελητήρια –Δημαρχεία-Συλλόγους και με τις πρόσφατες 13/5/2022 στον Δήμο Νέστου – 14/5/2022 στον Οργανισμό Προβολής και Ανάπτυξης Τουρισμού Θάσου – Επιμελητήριο Λευκάδας – Επιμελητήριο Πολύγυρου και σε συνεργασία με τους εξαίρετους συναδέλφους σου και με κύριο θέμα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.
  • Με πρόσκληση προς στήριξη των συναδέλφων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που μου απεύθυνε ο συνάδελφος Πρόεδρος κος Κοτσαμπάς το 2015, απαλλάχτηκαν 156 συνάδελφοι της περιοχής που είχε ως αντίκρισμα την διαγραφή δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την ΑΕΠΙ. Το γεγονός τούτο αναμεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 από τον δημοσιογράφο κο Παπαδάκη ως επιτυχία η οποία δεν είχε προηγούμενο στον χώρο των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.(Ιστορικό γεγονός)
  • Ενώσεις- Δημαρχεία και ειδικά Επιμελητήρια αναπαράγουν και δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους την ενημέρωσή μας, η οποία κατά κοινή ομολογία των ανωτέρω φορέων θεωρείται ως η πλέον έγκυρη και έγκαιρη στην Ελληνική Επικράτεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. με ομόφωνη απόφασή του συναίνεσε στην ως άνω επαναδημοσίευση της ενημέρωσης προς όφελος των συναδέλφων.
  • Είναι μεγίστη παράλειψή σας, να μην επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. www.pansekte.com διότι θα εξακριβώνατε ότι η ενημέρωση προς τον κλάδο Εστίασης και Διασκέδασης είναι μη συγκρίσιμη με οποιαδήποτε άλλη στην επικράτεια και εσείς προσωπικά θα είχατε αποφύγει τα ΨΕΥΔΗ ΣΧΟΛΙΑ εναντίον μου, πράγμα το οποίο προσβάλλει τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε.
  • Σας προτρέπω να προμηθευτείτε τις 2 εκδόσεις που κυκλοφόρησαν με συγγραφέα τον υπογράφοντα με τίτλο «ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ Νόμος 4442/7-12-2014» και η τελευταία έκδοση «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ». Η τελευταία έκδοση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και μπορείτε να την προμηθευτείτε για μια πληρέστερη γνώση και ειδικά στα πραγματικά τεκταινόμενα των ως άνω οργανισμών. Καταθέτω την προσωπική κρίση για τις ως άνω εκδόσεις ενός κορυφαίου συνδικαλιστή, του αξιότιμου κου Τσάκου, πρώην Προέδρου της ΠΟ.Ε.Σ.Ε.-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΒΕ και σημερινός Πρόεδρος Πανελλήνιας Επαγγελματική Τουριστική Ένωσης Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων ο οποίος αναφέρει το εξής:

«Είναι μια μεγίστη προσφορά προς τον κλάδο – Μπράβο πρόεδρε έχεις κάνει πολύ σοβαρή δουλειά».

  • Στην ιστοσελίδα στην οποία είμαι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ύλης εάν την επισκεφτείτε, έχουν δημοσιευθεί δεκάδες έγγραφα διαμαρτυρίας και τηλεοπτικές δηλώσεις μου, εναντίον της ΑΕΠΙ. Η κατάρρευση λοιπόν της ΑΕΠΙ δεν προήλθε από έναν φορέα αλλά από πολλούς.
  • Μέμφεστε το πρόσωπό μου, αν κατάφερα ή εάν προσπάθησα για ενέργειες συμφωνιών με τον GEA. Εκ νέου αποδεικνύεται ότι δεν είστε ενημερωμένος και προσπαθείτε με την παραπληροφόρηση να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Σας γνωστοποιώ λοιπόν ότι υπήρξε πολύωρη σύσκεψη και συγκεκριμένα με τον κο Λαμπριανίδη, την Πρόεδρο των τραγουδιστών Χάρις Αλεξίου, την κα Μάτσα και άλλους. Δυστυχώς δεν υπήρξε πεδίο συνεννόησης και συμφωνίας για το αμοιβολόγιο, το οποίο αμοιβολόγιο λειτουργούσε υπέρ του GEA και εις βάρος των συναδέλφων μου. Με απόφαση του Δ.Σ. απορρίφθηκε η οποιαδήποτε συμφωνία με τον GEA διότι συμφωνίες παρόμοιου είδους θεωρούνται ημίμετρα και λειτουργούν εις βάρος των επιχειρήσεων των συναδέλφων.
  • Το 2002 υπήρξε όντως ιστορική συμφωνία με τον GEA και με την ΠΟΕΣΕ, την οποία υπέγραψα και εγώ ως μέλος του Δ.Σ.. Στην πορεία απεδείχθει ότι στήριζε τον συνάδελφό μου και ήταν η πρώτη συμφωνία που υπεγράφει στον χώρο πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.
  • Να σας θυμίσω ότι το 2017 με παρόμοιες κινήσεις χαρακτηρίζατε ως μεγάλο γεγονός σε ομιλίες σας στην Κομοτηνή από κοινού με τον αξιότιμο κο Γλέζο, την υπογραφή συμφωνίας με την Αυτοδιαχείριση των 50 ευρώ ετησίως. Απεδείχθη αναποτελεσματική και άστοχη, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν και οι συνάδελφοί σας. Συμφωνούμε όμως ότι η οποιαδήποτε πίεση προς τους ως άνω οργανισμούς λειτουργεί προς όφελος του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης.
  • Η συνεχιζόμενη εκλογή μου από το 1999 έως και σήμερα σε τοπικά και σε Πανελλήνια όργανα είναι η ύψιστη τιμή από τους συναδέλφους μου προς το πρόσωπό μου και αποδεικνύει την προσφορά μου προς τον κλάδο.
  • Η πρότασή μας για μόνιμη λύση στην διαχείριση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, η οποία θα δώσει και οριστική λύση είναι η τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας για ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ στα πνευματικά δικαιώματα και ένα οργανισμό στα συγγενικά δικαιώματα. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι ημίμετρο και διαιωνίζει το πρόβλημα.

Όλες οι ως άνω αναφορές μας στο παρόν έγγραφο είναι δημοσιευμένες με σαφήνεια και αληθοφάνεια στην ιστοσελίδα www.pansekte.com του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ενδώσουμε και να χαριστούμε, σε κανένα Φορέα- Δημόσιο – Ιδιωτικό –Φυσικό πρόσωπο και θα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι για οτιδήποτε αφορά τα επαγγελματικά συμφέροντα των συναδέλφων καταστηματαρχών, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ανακοινώνουμε επίσης προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι στο αρχείο του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. υπάρχει πληθώρα απειλητικών επιστολών και εξώδικα από την πρώην ΑΕΠΙ και ως επίσης από μερικούς σημερινούς οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων.

Εν κατακλείδι σεβόμενος τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε, παραμένει ανοιχτή η πρότασή μου σε δημόσιο ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο προς ενημέρωση των συναδέλφων.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

Επόμενο Άρθρο

ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek