ΑΣΑΦΗΣ – ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ”ΙΣΤΟΡΙΚΗ” ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΕΕ ΚΑΙ GEA

Κοζάνη,  21 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  1020

Ασαφής, παραπλανητική και επικίνδυνη για την Εστίαση και Διασκέδαση.»

 

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Δυστυχώς, η δήθεν ιστορική συμφωνία, που υπογράψατε με τον GEA και αφορά ΑΜΕΣΑ τον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, είναι επικίνδυνη και παραπλανητική, για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων και εξυπηρετεί ΜΟΝΟ τα συμφέροντα του GEA.

ΕΠΕΞΗΓΟΥΜΕ

  1. Τα καταστήματα όπως μικρά καφενεία, take away, χωρίς τραπεζοκαθίσματα και επίσης απλές καφετέριες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, internet καφέ κ.λ.π. και στα οποία η μουσική είναι χρήσιμη, όντως δίνει λύση και οικονομική ανάσα για τα έτη 2011-2021.
  2. Δυστυχώς για όλα τα άλλα καταστήματα – καφετέριες – καφέ μπαρ – καφέ – εστιατόρια με μπαρ – μπαρ –rooftops lunch με dj beach barclubdisco beach club και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στα οποία η μουσική είναι απαραίτητη, τους οδηγείτε σε παραπλάνηση και σε οικονομική περιπέτεια, εάν συναινέσουν και υπογράψουν την ως άνω συμφωνία. Στο άρθρο 4.2 αποδεχτήκατε ότι πέραν του 2022 θα ισχύει η χρέωση του δημοσιευμένου αμοιβολογίου του GEA. Τούτο σημαίνει:
  • Καταστήματα έως 100 τ.μ. 1.500 ευρώ το χρόνο
  • Καταστήματα από 101 τ.μ. έως 200τ.μ 2.100 ευρώ το χρόνο και σε
  • Club –disco –bar – beach club έως 100 τ.μ. 3.000 ευρώ ετησίως
  • Club –disco –bar – beach club από 101 τ.μ. έως 200 τ.μ. 4.000 ευρώ ετησίως

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι για το 2022, όπως καφετέρια με το στοιχείο της απαραίτητης μουσικής πλήρωσε τον GEA 600 ευρώ και μάλιστα με δόσεις.

  1. Το χείριστο της ως άνω συμφωνίας, είναι επίσης ότι ο συνάδελφος καταστηματάρχης υπογράφοντας την, παραιτείται του δικαιώματος να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
  2. Με το άρθρο 5.1 υποχρεούται το Επιμελητήριο βάσει της συμφωνίας να χορηγήσει στον GEA στοιχεία των εγγεγραμμένων μελών τους από το 2018 και εντεύθεν. Διερωτώμεθα, ποιος θα είναι εκείνος ο συνάδελφος που θα σας επιτρέψει με τα όποια επακόλουθα να χορηγήσετε τα προσωπικά του δεδομένα στον GEA;
  3. Τι θα απαντήσετε στις ερωτήσεις συναδέλφων οι οποίοι απαιτούν επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν τον GEA για τα έτη 2011-2021 και μάλιστα οι περισσότεροι μετά από την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων;
  4. Γιατί στην συμφωνία δεν περιελήφθηκε λύση για τον διασυρμό των προσωπικών δεδομένων του συνάδελφου καταστηματάρχη, όταν στο ίδιο δικόγραφο έως και 8 ατόμων, γίνονται γνωστά τα προσωπικά τους δεδομένα;
  5. Αγνοείται ίσως ότι η μείωση του απαιτητέου ποσού από τον GEA με το στοιχείο της διαπραγμάτευσης ή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, στα δικαστήρια, μειώνεται έως 70%.

Π.χ.

  • Συνάδελφος στην Κοζάνη με απαιτητό ποσό 16.000 ευρώ, με διαπραγμάτευση μειώθηκε στις 4.000 ευρώ.
  • Ποσά των 22.000 ευρώ, με διαπραγμάτευση μειώθηκε στις 2.000 ευρώ.
  • Ετήσια ποσά κυμαινόμενα γύρω στα 1.500 ευρώ, με το στοιχείο της διαπραγμάτευσης μειώθηκαν έως και 70%

 

Κε Πρόεδρε,

Από το περιεχόμενο της συμφωνίας αποδεικνύεται ότι δεν έχετε επαρκείς γνώσεις για τον τρόπο που λειτουργεί ο GEA, για το αμοιβολόγιο και την είσπραξή του, έναντι του συνάδελφου καταστηματάρχη. Υποχρεούμεθα λοιπόν να σας καταθέσουμε το σημερινό καθεστώς που επικρατεί.

            1ον Χρησιμοποιούν πολλάκις ψευδομάρτυρες

            2ον Στο ίδιο δικόγραφο διασύρονται τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων συναδέλφων.

            3ον Καταθέτουν στοιχεία ψευδή και εξωπραγματικά στις χρεώσεις του αμοιβολογίου, π.χ. ο καταστηματάρχης αποδεικνύει ότι η επιχείρησή του έχει έναρξη το 2018 και ο GEA του ζητάει συγγενικά δικαιώματα από το 2011, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται εκ του νόμου να τον αντιπροσωπεύσει στα ασφαλιστικά μέτρα δικηγόρος με την χρέωση των 500 ευρώ για κάτι το οποίο δεν ευθύνεται.

4ον Το άρθρο 46 του ν. 2121/93 υποχρεώνει τον GEA να διαπραγματεύεται με τον χρήστη για το αμοιβολόγιο που του ορίζει. Ρωτήστε τον συνάδελφό μου εάν πριν την αποστολή της χρέωσης έχει προϋπάρξει διαπραγμάτευση ποτέ με τον GEA;

5ον Θα γνωρίζετε πολύ καλά, αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω και την λέξη, το περιβόητο σλόγκαν του GEA σε χιλιάδες συνάδελφους, ότι: «Ότι και ρεπερτόριο και να παίζεις εκπροσωπούμενο ή ελεύθερο, εμένα θα με πληρώσεις». ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ Ο GEA και με αυτό τον τρόπο εκβιάζει τον συνάδελφό μου και τον τρομοκρατεί. Καταθέτουμε απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. μετά από ερώτημα χρήστη μουσικής με αρ. πρωτ 32450 η οποία αναφέρει:

«Μπορεί κάποιος δικαιούχος να επιλέξει να μην ασκήσει το δικαίωμα είσπραξης της αμοιβής αυτής χωρίς να την εκχωρήσει σε τρίτον και χωρίς να έχει παραιτηθεί εκ των προτέρων από το δικαίωμα απαίτησης της αμοιβής αυτής. Βασική αρχή του ενοχικού δικαίου παραμένει η αρχή της αυτονομίας της ιδιωτικής βουλήσεως ως συνέπεια της αρχής της αυτοδιάθεσης του ανθρώπου, βασική απόρροια της οποίας είναι η ελευθερία των συμβάσεων τόσο ως προς το αν θέλουν τα μέρη να συμβληθούν για κάτι όσο και με βάση ποιους όρους θέλουν να το κάνουν αυτό.

…….Στο πλαίσιο αυτό, εάν προκύπτει ρητά και με σαφήνεια ότι οι δικαιούχοι της εύλογης αμοιβής του α.49 ν.2121/1993, όπως ισχύει, μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν εκπροσωπούνται από τον οργανισμό GEA ή από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό της αλλοδαπής με τον οποίο η GEA έχει σύμβαση αμοιβαιότητας, τότε δεν οφείλονται για τους εν λόγω δικαιούχους δικαιώματα στον GEA για όσο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιον ΟΣΔ…..»

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ Κε Πρόεδρε

  1. Με ποιο δικαίωμα προτείνατε και υπογράψατε την ως άνω συμφωνία με τον GEA, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ τα κάθε αυτού αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα, όπως την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.) – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ.λ.π.. Θα σας βοηθούσαμε κε Πρόεδρε, διότι εμείς και όχι εσείς γνωρίζουμε πολύ καλύτερα το ουσιαστικό πρόβλημα με τα συγγενικά δικαιώματα που αντιπροσωπεύει ο GEA.
  2. ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΙΣΩΣ ότι η μείωση του απαιτητέου ποσού από τον GEA με διαπραγμάτευση ή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης μειώνεται έως 70%;

Τελειώνοντας σας καλούμε σε ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο και συζήτηση ούτως ώστε να ενημερωθούν πληρέστερα οι συνάδελφοι της Εστίασης και Διασκέδασης (Αναμένουμε την απάντησή σας)

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ έκκληση προς όλους τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ελλάδας και θερμά τους παρακαλούμε, να χειριστούν πολύ προσεκτικά την ως άνω συμφωνία, διότι η κρίση τους και η προτροπή τους στον συνάδελφο της περιοχής του, για να υπογράψει την συμφωνία είναι σημαντική και επικίνδυνη. Εμείς ως ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. που χειριζόμαστε 18 χρόνια τα πνευματικά δικαιώματα, ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ – ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ να εισπράττει για Πνευματικά Δικαιώματα και ΕΝΑΣ για Συγγενικά όπως συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Γνωστοποιούμε επίσης ότι στην Καβάλα, Γρεβενά και Θεσ/νίκη προχωρήσαμε στις δέουσες διαδικασίες για αγωγή εναντίον του GEA για προσωπικά δεδομένα.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ

Επόμενο Άρθρο

Χαώδη κατάσταση δημιούργησε η υποχρεωτική κλαδική σύμβαση Εργασίας

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek