ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ GEA-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΕΔΕΜ

Κοζάνη,  14 Φεβρουαρίου 2024

Αριθμ. Πρωτ.:  1236

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Συνεχίζεται η άναρχη κατάσταση στην είσπραξη των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης με απίστευτους και παραπλανητικούς τρόπους πιέζοντας ασφυκτικά τους επιχειρηματίες της ΕΣΤΙΑΣΗΣ –ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ενώ με ενδείξεις σύρονται στα δικαστήρια με ΑΓΩΓΕΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

  1. Ζητούν οφειλές σε καταστήματα χωρίς να γνωρίζουν εάν η διεύθυνση είναι ακριβής, η εάν η επιχείρηση υπάρχει ή έχει πουληθεί ή έχει κλείσει. Σε συνάδελφο ενώ η επιχείρησή του άρχισε να λειτουργεί π.χ. το 2017, ζητούνται οφειλές από τον GEA και για έτη 2013-2014-2015-2016. Έτσι υποχρεούται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο με αντιπροσώπευση Δικηγόρου και με ποσό εξόδων γύρω στα 500 ευρώ για κάτι που δεν ευθύνεται και είναι ψευδές.
  2. Η Αρχική απαίτηση της οφειλής με την τελική απαίτηση (μετά από διαπραγμάτευση ή πρότασή τους) φτάνει σε μείωση έως 80%. Δηλαδή εάν η αρχική οφειλή είναι 13.500 ευρώ η τελική οφειλή κυμαίνεται γύρω στις 3.500.
  3. Με τηλεφωνική ειδοποίηση ή ειδική επιστολή ζητούν δήθεν υποχρεωτικές οφειλές έως 10 έτη.
  4. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούν πολλάκις είναι μη πραγματικά.
  5. Εάν ο χρήστης ή καταστηματάρχης δεν ανταποκρίνεται, σύρεται στα δικαστήρια με την απαίτηση της αρχικής οφειλής των 13.500 ευρώ.
  6. Με έμμεσους τρόπους εκβιάζουν τον χρήστη – καταστηματάρχη περί δήθεν δικαστικών ενεργειών και με το συνηθισμένο λεξιλόγιο ότι “τον GEA θα τον πληρώσεις και οποιαδήποτε μουσική χρησιμοποιείς εμάς υποχρεωτικά θα μας πληρώσεις”, ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν έχουν τελειωμό. Πλήρη καταστρατήγηση και μη εφαρμογή του Αμοιβολογίου, διότι συνήθως δεν διαπραγματεύονται με χρήστη- καταστηματάρχη όπως προβλέπεται στην κείμενη Νομοθεσία 2121/93 και 4481/2017.
  7. Πολλές αποφάσεις είναι καταδικαστικές και αρκετές απαλλαχτικές – αθωωτικές.
  8. Εάν τα στοιχεία που χρησιμοποιούν είναι πραγματικά και αληθοφανή και τα ποσά κυμαίνονται 100 ή 150 ευρώ ετησίως, προτείνουμε την εξόφλησή τους με προκαταβολή και δόσεις.
  9. Ποσά απαιτητέα που κυμαίνονται έως 3.000 ευρώ, με πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης υπάρχει δυνατότητα μείωσης έως και 70%.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  1. Ιδιαίτερη προσοχή να επιδεικνύεται όταν η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική. Στην περίπτωση αυτή στον χρήστη-καταστηματάρχη συμβαίνουν τα εξής τραγικά:
  2. Μετά την απόφαση και σε ελάχιστο διάστημα (2 ή 3 εβδομάδες), γίνεται κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και του επαγγελματικού και δεσμεύουν τα χρήματα. Σ αυτή την περίπτωση ο καταστηματάρχης θα πρέπει να λειτουργήσει ανάλογα.
  3. ΤΡΑΓΙΚΟ. Εάν ο συνάδελφος απαλλαγεί από τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ μέτρα ο GEA επανέρχεται με ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ μέτρα ή ΑΓΩΓΗ για την οφειλή που απαιτεί και μάλιστα επαυξημένη με τόκους και δικαστικά έξοδα.
  4. Για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων έως τώρα ο GEA δεν έχει προσφύγει.
  5. Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη-καταστηματάρχη διασύρονται με Ασφαλιστικά μέτρα μαζί με άλλους συνάδελφους, με αποτέλεσμα να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε την εικόνα της επιχείρησής του. Νομιμοποιείται ο συνάδελφος να προχωρήσει σε ΑΓΩΓΗ εναντίον του GEA ζητώντας αποζημιώσεις και ηθική βλάβη, για προσβολή των προσωπικών του δεδομένων.

 

Ο Επίλογος της ανωτέρω άναρχης κατάστασης που επικρατεί αφήνει ΑΔΙΑΦΟΡΟ το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ γνωρίζει η αρμόδιος υπουργός πολύ καλά το τι συμβαίνει και ειδικά από το 2011 μέχρι και σήμερα. Την τελευταία τριετία εξελίσσεται ένας χορός ειδικών τιμών – συμβιβασμών διαφόρων φορέων με τους οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με κύριο στόχο – σκοπό να δοθεί λύση. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα διαιωνίζεται και πάντα καταλήγει σε βάρος του συνάδελφου.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ – GEA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek