ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Κο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Κοζάνη,  29 Μαρτίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.: 763

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

       Σας κοινοποιούμε το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 762/29-03-2021 που εστάλη στον υπουργό Ανάπτυξης. Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. θα συνεχίσει Ασφυκτικά να ενημερώνει και να απαιτεί λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου μας.

 

«Κε Υπουργέ,

       Ο κλάδος της Εστίασης με ικανοποίηση αποδέχτηκε τα μέτρα τα οποία ανακοινώσατε με επίσημες δηλώσεις σας. Να μας επιτρέψετε όμως να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Το κεφάλαιο κίνησης υπό μορφή επιδότησης για την επανεκκίνηση λειτουργίας της επιχείρησής μας, όντως είναι ένα γενναίο μέτρο. Ευελπιστούμε όμως να μην υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις που θα αποκλείσουν τις επιχειρήσεις εστίασης.
  2. Η παράταση για τις επαγγελματικές μισθώσεις, στις οποίες αναφερθήκατε, λύνει πραγματικά το πρόβλημα της επαγγελματικής στέγης σε χιλιάδες συναδέλφους. Το ως άνω, όμως μέτρο, να αφορά όχι μόνο τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή αλλά και τις πληττόμενες, διαφορετικά δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης θα αναγκαστούν να κλείσουν από τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών.
  3. Απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο και πραγματικό γεγονός είναι το μέτρο της επιδότησης των μηχανημάτων των ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΩΝ ΑΕΡΑ. Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων Εστίασης διαθέτει ελάχιστο εξωτερικό ή και καθόλου εξωτερικό χώρο.
  4. Ο εμβολιασμός των εργαζομένων θεωρούμε ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί απαιτείται να είναι ένα ΜΕΤΡΟ με άμεση εφαρμογή πριν ανοίξει η ΕΣΤΙΑΣΗ για να προλάβουμε τα χειρότερα.
  5. ΑΓΩΝΙΑ και Έντονες οι διαμαρτυρίες από συναδέλφους γύρω από την ελεύθερη διακίνηση. Σας είναι γνωστό ότι χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, η λειτουργία τους εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ από την κατάργηση του μέτρου της ελεύθερης κίνησης από Νομό σε Νομό.

       Γνωρίζουμε ότι έχετε απόλυτη Γνώση της κατάστασής μας και είμαστε σίγουροι ότι θα μας στηρίξετε.»

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ

Επόμενο Άρθρο

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek