ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Κοζάνη,  29 Ιουλίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 621

 

Η σημερινή ενημέρωση απευθύνεται, όχι μόνο στους συναδέλφους εστίασης και διασκέδασης, αλλά και γενικά σε όλους τους επιχειρηματίες – πολίτες. Με την Υπουργική Απόφαση 48002/28-07-2020, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλες τις υπηρεσίες και τα γραφεία των Δημοσιών υπηρεσιών και όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Τα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν και εφαρμόζονται από 28-07-2020 και αποβλέπουν στην αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς covid-19.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Λιανικό εμπόριο όπως και χονδρικό εμπόριο σε όλες τις επιχειρήσεις, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ μάσκας όχι μόνο από το προσωπικό αλλά και από τον πελάτη καταναλωτή. Εφιστούμε την προσοχή, ότι η ανωτέρω υποχρέωση, είναι και στην παροχή υπηρεσιών όλων των επιχειρήσεων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

Στον κλάδο της εστίασης υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ειδικότητες εργασίας των επιχειρήσεων, όχι όμως στον καταναλωτή πελάτη. Η ανωτέρω νομοθεσία αναφέρεται στις επιχειρήσεις τροφίμων όπως παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, τυχερά παιχνίδια, στοιχήματα, ισχύει και στους χώρους αυτούς η χρήση μάσκας προσωπικό καταναλωτή.

ΑΣΤΟΧΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Σε ελέγχους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης περί δήθεν απαγόρευσης της πλαστικής μάσκας (προσωπίδα), ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ότι δεν υπάρχει ουδεμία απαγόρευσης σε είδος μάσκας εκτός από αυτή που χρησιμοποιείται από τους ιατρούς (Νόμος 48002-28-07-2020).

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ Κ.Υ.Ε. ΛΟΓΩ ΡΑΓΔΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek