27/07/2024
Expand search form

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 4808/2021 (Α’ 101)

Κοζάνη,  22 Μαΐου 2024

Αριθμ. Πρωτ.:  1266

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι Επιχειρηματίες

Σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων εργοδοτών γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο και τις μεθόδους  που χρησιμοποιούν οι Επιθεωρητές Εργασίας κατά τους ελέγχους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας είναι Ανεξάρτητη Αρχή και οι Επιθεωρητές της απαλλάσσονται από τις Νομικές και Οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, διαπιστωθεί λάθος εκ μέρους τους.

Η ενημέρωση αφορά ευθέως τον εργοδότη και ενέχει πρόστιμο από 500 έως 10.500 Ευρώ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, με τα προβλεπόμενα στον Νόμο 4808/2021 (Α’ 101).

Ο ως άνω Νόμος παρέχει την δικαίωμα στον εργαζόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από την εργασία του, όταν υφίστανται σοβαρές ενδείξεις κινδύνων για την ασφάλειά, την ζωή και την υγεία του.

Επίσης σε περιπτώσεις βίας – παρενόχλησης ο εργαζόμενος αποχωρεί από την εργασία του χωρίς περικοπή του μισθού του,  καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Εάν ο εργοδότης δεν λάβει συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα, για την παύση των κινδύνων επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 Ευρώ για κάθε μέρα μέχρι συμμόρφωσής του ενώ όταν συμμορφωθεί, ο εργαζόμενος υποχρεούται να επιστρέφει στην εργασία του.

Επανειλημμένως έχουμε προσδιορίσει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση διαφοράς μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου/ων δεν ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ δίχως Αναστολές λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. (Εξοντωτικά πρόστιμα – Φυλακίσεις – Δικαστήρια).

 

Previous Article

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ GEA – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ

Next Article

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ Κ.Υ.Ε. ΑΠΟ ΑΓΩΓΕΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΕΔΕΜ

You might be interested in …

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κοζάνη,  29 Νοεμβρίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1195   Αγαπητοί Συνάδελφοι και χρήστες μουσικής, Ανατροπές δημιουργεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία αναφέρει: «Η μεγαφωνική εγκατάσταση και η ύπαρξη τηλεόρασης σε ένα επαγγελματικό χώρο όπως […]

Ασάφειες και προβλήματα για την χρήση του Self test στην ΕΣΤΙΑΣΗ

Κοζάνη,  24 Νοεμβρίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  920 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ποικίλα προβλήματα έχουν προκύψει από την χρήση και την ισχύ του self test και την διάρκεια των ελέγχων για τους Ανήλικους από 4 έως 17 ετών. […]

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΑ Κ.Υ.Ε

Κοζάνη,  01 Μαΐου 2022 Αριθμ. Πρωτ.:  996   Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από τον φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης ανακοινώνουμε επακριβώς τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από  ΣΗΜΕΡΑ έως 16 Μαΐου στην ΕΣΤΙΑΣΗ και  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ […]

Αφήστε μια απάντηση