ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Κοζάνη,  21 Αυγούστου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1163

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την 10η Αυγούστου, ενημερώσαμε ότι έρχεται το Νέο Νομοσχέδιο, με μια νέα μορφή εργασίας την λεγόμενη ευέλικτη εργασία. Στο σημερινό ρεπορτάζ οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν:

  • Στις λεγόμενες συμβάσεις μηδενικών ωρών, δεν καθορίζεται το ωράριο εργασίας.
  • Ο εργαζόμενος καλείται να δουλέψει μόνο όταν η επιχείρηση έχει ανάγκη τον εργαζόμενο.
  • Ο εργαζόμενος πληρώνεται μόνο για τις ώρες που εργάζεται.
  • Δεν υπάρχει συγκεκριμένα αριθμός ωρών εργασίας ούτε προκαθορισμένος κατώτατος μισθός.
  • Νέα αλλαγή και τροποποίηση. Όταν ο εργαζόμενος απολυθεί σήμερα, θα αποζημιώνεται όταν έχει κλείσει χρόνο εργασίας ενός έτους. Με το Νέο Νομοσχέδιο θα αποζημιώνεται όταν έχει κλείσει έξι (6) μήνες εργασίας.
  • Πραγματική ανάσα για την επιχείρηση αποτελεί η δυνατότητα που δίνεται στον εργαζόμενο να απασχολείτε, σε δύο και σε τρεις εργοδότες, αλλά με σύνολο ωρών εργασίας έως 13 ώρες ημερησίως.
  • Θεωρούμε ότι είναι καταστροφικό και άδικο για την ΕΣΤΙΑΣΗ, οι προθέσεις του υπουργείου Εργασίας να επιβάλλει πρόστιμο 10.500 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος συλληφθεί να εργάζεται πέραν του ωραρίου εργασίας στο οποίο έχει καταχωρηθεί στο ΕΡΓΑΝΗ.

Εκ νέου απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς, να υπάρξει ομαδική αντίδραση διαμαρτυρίας, διότι η ΕΣΤΙΑΣΗ στην απασχόληση αποτελεί ιδιαίτερη μορφή εργασίας.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα: «Κατάρτιση εργαζομένων όλων των κλάδων της Οικονομίας για την απόκτηση και πιστοποίηση στοχευμένων όσο και οριζόντιων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε τουριστικά και συναφή επαγγέλματα»

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek