27/07/2024
Expand search form

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Κοζάνη,  21 Αυγούστου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1163

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την 10η Αυγούστου, ενημερώσαμε ότι έρχεται το Νέο Νομοσχέδιο, με μια νέα μορφή εργασίας την λεγόμενη ευέλικτη εργασία. Στο σημερινό ρεπορτάζ οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν:

  • Στις λεγόμενες συμβάσεις μηδενικών ωρών, δεν καθορίζεται το ωράριο εργασίας.
  • Ο εργαζόμενος καλείται να δουλέψει μόνο όταν η επιχείρηση έχει ανάγκη τον εργαζόμενο.
  • Ο εργαζόμενος πληρώνεται μόνο για τις ώρες που εργάζεται.
  • Δεν υπάρχει συγκεκριμένα αριθμός ωρών εργασίας ούτε προκαθορισμένος κατώτατος μισθός.
  • Νέα αλλαγή και τροποποίηση. Όταν ο εργαζόμενος απολυθεί σήμερα, θα αποζημιώνεται όταν έχει κλείσει χρόνο εργασίας ενός έτους. Με το Νέο Νομοσχέδιο θα αποζημιώνεται όταν έχει κλείσει έξι (6) μήνες εργασίας.
  • Πραγματική ανάσα για την επιχείρηση αποτελεί η δυνατότητα που δίνεται στον εργαζόμενο να απασχολείτε, σε δύο και σε τρεις εργοδότες, αλλά με σύνολο ωρών εργασίας έως 13 ώρες ημερησίως.
  • Θεωρούμε ότι είναι καταστροφικό και άδικο για την ΕΣΤΙΑΣΗ, οι προθέσεις του υπουργείου Εργασίας να επιβάλλει πρόστιμο 10.500 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος συλληφθεί να εργάζεται πέραν του ωραρίου εργασίας στο οποίο έχει καταχωρηθεί στο ΕΡΓΑΝΗ.

Εκ νέου απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς, να υπάρξει ομαδική αντίδραση διαμαρτυρίας, διότι η ΕΣΤΙΑΣΗ στην απασχόληση αποτελεί ιδιαίτερη μορφή εργασίας.

 

Previous Article

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα: «Κατάρτιση εργαζομένων όλων των κλάδων της Οικονομίας για την απόκτηση και πιστοποίηση στοχευμένων όσο και οριζόντιων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε τουριστικά και συναφή επαγγέλματα»

Next Article

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

You might be interested in …

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Κοζάνη,  10 Ιουνίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  827 Γνωστοποιούμε σ’ όλους τους συναδέλφους ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ τα Νέα Μέτρα που ανακοίνωσε ο κος Χαρδαλιάς. Από 12 Ιουνίου επιτρέπεται η μουσική μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Πελάτες ΜΟΝΟ […]

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-02-2022 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-02-2022

14 Φεβρουαρίου 2022 Αριθμ. Πρωτ.:  975   ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Εισέρχονται Μόνο Εμβολιασμένοι, Νοσήσαντες. Ανήλικοι από 4 έως 17 ετών με self test ή Rapid test. Οι πελάτες […]

ΠΑΓΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ: 10-09-2021 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Κοζάνη,  03 Σεπτεμβρίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  870   Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ’ όλους τους επιχειρηματίες, ότι με την τροποποίηση της Υ.Α. ΓΔΟΥ 808/23-07-2021, η οποία με την […]

Αφήστε μια απάντηση