ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ Κ.Υ.Ε. ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΕΦΕΤ-ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ)

Κοζάνη,  20 Μαρτίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1121

 

Συνάδελφοι της ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ –ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ –ΜΙΚΡΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ –ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΏΝ. Θεωρούμε απαράδεκτα και μη αποδεκτά να παρουσιάζονται στοιχεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, επικίνδυνα για την ασφάλεια των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας. Υποχρεούμεθα να εφαρμόζουμε ευλαβικά τις υγειονομικές διατάξεις και ειδικά την 47829/2017, για να επιτυγχάνουμε την πλήρη ασφάλεια στα τρόφιμα και ποτά. Επανειλημμένα με ΕΜΦΑΣΗ έχουμε επισημάνει την εφαρμογή των παρακάτω υποχρεώσεων μας.

Ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ να επιδεικνύεται:

Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις να είναι επαρκείς και ευρύχωροι. Τα εργαστήρια, ελέγχονται με σχολαστική αυστηρότητα στην παραγωγή, η διατήρηση των τροφίμων, η καθαριότητα των χώρων στον εξοπλισμό – στην καταλληλότητα της αποθήκης πρώτων υλών. Επίσης τα δάπεδα- οι τοίχοι- η οροφή να είναι κατασκευασμένα από κατάλληλα υλικά. Οι εξονυχιστικοί και σχολαστικοί έλεγχοι, στοχοποιούν συνήθως την γενική καταλληλότητα σ’ όλο  τον εξοπλισμό. Επίσης όλες οι παρακάτω επιχειρήσεις όπως (εστιατόρια – καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία – καφέ – ξενοδοχεία – πιτσαρίες  – ταβέρνες  – μουσικοταβέρνες – κυλικεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – παιδότοποι και άλλα συναφή επαγγέλματα) υποχρεούνται σε εκπόνηση μελέτης HACCP τηρώντας τα αρχεία που αναφέρονται στον δείγμα ελέγχου του ΕΦΕΤ που κοινοποιούμε.

Ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ να επιδεικνύεται από τον συνάδελφο στα:

Κατάλληλα ψυγεία- Σκεύη και συντήρησή τους – Παγομηχανές –Καταψύκτες – Ψυγεία – Θερμοθάλαμος – Καταψύκτες παγωτών – Ειδικά ψυγεία συντήρησης Λαχανικών , Οπωροκηπευτικών, για κρέατα, ψάρια, κοτόπουλα κ.λ.π.

Ευελπιστώ με την κοινοποίηση του δείγματος ελέγχου από τον ΕΦΕΤ σε Συνάδελφο, να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα των όσων αναφέρονται για τις υποχρεώσεις μας στην κείμενη Νομοθεσία και την καθημερινή μας ευθύνη έναντι του πελάτη μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν η επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει μεγάλες αποκλίσεις από την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων 47829/2017 και χαρακτηριστεί επικίνδυνη για την χρήση τροφίμων και ποτών προς τον καταναλωτή (πελάτη), με εντολή εισαγγελέα, διακόπτεται η λειτουργία της.

 

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΜΗΝΥΣΕΙΣ – ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Επόμενο Άρθρο

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ RAPID TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek