25/07/2024
Expand search form

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ GEA

Κοζάνη,  10 Μαρτίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1116

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πολλάκις στα δελτία τύπου με έμφαση τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχόμαστε τις οικονομικές απαιτήσεις του GEA οι οποίες συνήθως είναι εξοντωτικές και το χειρότερο δεν ανταποκρίνονται στο αμοιβολόγιο που ορίζουν οι Νόμοι 2121/93 και 4481/2017. Εκτός τούτου χρησιμοποιούν ψευδομάρτυρες και στοιχεία αναληθή για το κατάστημά μας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

  1. Παρουσιάζουν στις δικογραφίες ψευδή στοιχεία για το είδος του καταστήματος, π.χ. Το κατάστημα ενώ λειτουργεί ως εστιατόριο – καφέ, το εντάσσουν στην κλίμακα του καφέ για να χρεώσουν υψηλότερα ποσά.
  2. «Τραγικό» Κατάστημα 20 τετραγωνικών χωρίς καθίσματα στον εσωτερικό χώρο καλείται να πληρώσει 1.500 ευρώ ετησίως GEA.
  3. Το κατάστημα, που δεν γνωρίζουν (οι οργανισμοί: GEA– ΕΔΕΜ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ) αν υπάρχει ή αν έχει ή εάν έχει μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη ή εάν έχει αλλάξει αντικείμενο εκμετάλλευσης καλείται να πληρώνει πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα χιλιάδων ευρώ ετησίως.
  4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών εκλήθη να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα ο Συνάδελφος, ο οποίος απεβίωσε το 2012.

Δυστυχώς οι αντιπροσωπευτικές Ενώσεις – Σωματεία- Ομοσπονδίες – Επιμελητήρια- Σύλλογοι, ουδέποτε αντιμετωπίσαμε Συλλογικά την βάναυση καταδίωξη που δέχεται εδώ και χρόνια ο κλάδος της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.

Για πολλοστή φορά τονίζουμε, οι μονομερείς συμφωνίες που γίνονται κατά καιρούς με τον GEA είναι ημίμετρα που δεν δίνουν λύση, ενώ συνεχίζονται να ταλαιπωρούν και να καταδιώκουν χιλιάδες συνάδελφους καταστηματάρχες με ΑΓΩΓΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και εξοντωτικά ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα εις βάρος του GEA. Δεκάδες οι απαλλαχτικές Αποφάσεις υπέρ των συναδέλφων από τα ασφαλιστικά μέτρα και τον διωγμό του GEA. Σε πολλές πόλεις τα Πρωτοδικεία εκδίδουν αποφάσεις, οι οποίες αναφέρουν την απόρριψη των αιτήσεων των Ασφαλιστικών μέτρων από τον GEA, ο οποίος GEA το εφαρμόζει κατά κόρον για να εισπράττει ΑΜΕΣΑ χρήματα και για να μην έχει ο συνάδελφος την δυνατότητα ΕΦΕΣΗΣ. Αποφάσεις αυτού του είδους αναφέρουμε όπως την 85/2018, την 86/2018, την 225/2017 Πρωτοδικείο Καλαμάτας 1222/2023 και πολλές άλλες.

Αναφέρουμε επακριβώς την τελευταία απόφαση , η οποία αναφέρει:

«Εάν τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν ευρύτερο χαρακτήρα απαίτησης (Δηλαδή πέραν του ενός έτους) ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 22 παρ. 7 του Ν. 4481/2017, κατά το οποίο αναζητείται με αγωγή τακτικής διαδικασίας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

  1. Τα ασφαλιστικά μέτρα εφαρμόζονται από τον GEA για τους εξής λόγους:

α. Η διαδικασία της απόφασης από το πρωτοδικείο είναι άμεση (δύο ή τρείς μήνες)

β. Δεν προβλέπεται ΕΦΕΣΗ στα Ασφαλιστικά μέτρα.

ΑΓΩΓΗ

Η αγωγή λειτουργεί προς όφελος του καταστηματάρχη, διότι:

  • Για να τελεσιδικήσει η οφειλή απαιτείται χρόνος πέραν των δύο (2) ετών και
  • Η απόφαση δέχεται Έφεση

Previous Article

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ GEA ΚΑΤΑ ΤΩΝ Κ.Υ.Ε.

Next Article

ΜΗΝΥΣΕΙΣ – ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

You might be interested in …

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΚΥΕ – ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ

Κοζάνη,  20 Μαΐου 2022 Αριθμ. Πρωτ.:  1001   ΘΕΜΑ 1ον: «Οριστική αναστολή χρήσης μάσκας στην Εστίαση» Με απόφαση του υπουργού υγείας, κο Θάνου Πλεύρη, από 1 Ιουνίου αναστέλλεται η χρήση μάσκας στην Εστίαση στον εσωτερικό […]

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – 1 ΣΤΙΣ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Κοζάνη,  06 Δεκεμβρίου 2020 Αριθμ. Πρωτ.: 703   Αγαπητοί Συνάδελφοι,      Τα σχόλια δημοσιεύσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης – οι κρίσεις και οι επικρίσεις κυβερνητικών παραγόντων ως επίσης και διαφόρων συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχουν δημιουργήσει ένα […]

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ – ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Κοζάνη,  30 Ιουνίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  840   Αναστάτωση και αγανάκτηση εκφράζουν χιλιάδες συνάδελφοι της Εστίασης και Διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την χρήση των εσωτερικών χώρων στα εστιατόρια και καφέ. Εμπαιγμό και […]

Αφήστε μια απάντηση