ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Κοζάνη,  12 Δεκεμβρίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  1091

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι σημερινές ενημερώσεις και επεξηγήσεις των τελευταίων ημερών, αφορά όχι μόνο την ΕΣΤΙΑΣΗ αλλά όλο το ιδιωτικό επιχειρηματικό κόσμο.

ΘΕΜΑ 1ο

Είναι γνωστό από προηγούμενες ενημερώσεις μας ότι ο ανεμβολίαστος εργαζόμενος υποχρεούται σε ένα Rapid test την εβδομάδα, το οποίο πραγματοποιεί 24 ώρες πριν προσέλθει στην εργασία του. Ο ίδιος εργαζόμενος επιβαρύνεται την δαπάνη του test.

Το μέτρο ισχύει έως 31/12/2022. Αναμένεται ΑΠΟΦΑΣΗ από το υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας θα παραταθεί τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες του 2023.

ΘΕΜΑ 2ο

Γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο είναι το καθεστώς των 12 δόσεων προκειμένου για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη ψηφίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή, μετατροπή των δόσεων σε 24 για οποιοδήποτε χρέος Ασφαλιστικών εισφορών.

ΘΕΜΑ 3ο

Δόθηκε παράταση έως τις 20 Δεκεμβρίου εφαρμογής της ψηφιακής κάρτα εργασίας. Επισημαίνεται από το Υπουργείο Εργασίας ότι είναι και η τελευταία. Έως τις 29 Νοεμβρίου είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζόμενους ποσοστό που αντιστοιχεί στο 55,8% στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας το ως άνω μέτρο αποβλέπει να υπερασπιστεί με αποτελεσματικότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων και η πολιτεία να έχει πληρέστερη εικόνα για την αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρίες πολλών επιχειρηματικών κύκλων αναφέρουν ότι το ως άνω μέτρο καταστρέφει τις επιχειρήσεις και δημιουργεί σαφέστατα προβλήματα λειτουργικότητας Ειδικά στην ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

ΘΕΜΑ 4ο

Θα εξακολουθεί να ισχύει ο Φ.Π.Α. στο 13% έως 30/06/2023 για την Εστίαση και Διασκέδαση και τα τουριστικά Πακέτα. 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΞΑΡΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ Κ.Υ.Ε. ΛΟΓΩ ΜΗ ΟΡΘΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

Επόμενο Άρθρο

ΕΔΕΜ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek