Κοζάνη,  16 Ιουλίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.:  851

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την Υπουργική Απόφαση 44779/ Αρ. Φυλ. 3117 Τεύχος Β, από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου Έως Δευτέρα 26 Ιουλίου η Εστίαση και Διασκέδαση θα λειτουργεί ως εξής:

  • Λειτουργία ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.
  • Σήμανση σε εμφανές σημείο της πρόσοψης του καταστήματος με την πινακίδα COVIDFREE.
  • Οι πελάτες θα εισέρχονται με υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο πιστοποιητικό νόσησης διαρκεί για 180 μέρες.
  • Τα πιστοποιητικά αυτά θα είναι σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονική μορφή, τα οποία ο εκπρόσωπος της επιχείρησης υποχρεούται να τηρεί σχολαστικά, κατά τον έλεγχο εισόδου των πελατών στο κατάστημά του
  • Οι ανήλικοι θα προσέρχονται με self test, το οποίο θα έχει εκδοθεί έως 24 ώρες πριν και το οποίο θα φέρει την υπογραφή του γονέα.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ, διευκρινίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης, υποχρεούνται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ self test, ισχύς μιας εβδομάδας και ΟΧΙ σε self test και rapid test, όπως είχε ανακοινωθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς.
  • Πληρότητα εξυπηρετούμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο 85%, από τον αριθμό που προβλέπεται στην άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.
  • Υποχρεούνται να λειτουργούν οι επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ως εξής:
  1. Απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών.
  2. Τοποθέτηση απολυμαντικού σε όλα τα τραπέζια.
  3. Υποχρεωτική χρήσης μάσκας και από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο της αναμονής.
  4. Ανά τραπέζι έως 10 άτομα.
  5. Μόνο καθήμενοι πελάτες όχι όρθιοι.
  6. Τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.
  7. Επιτρέπεται η λειτουργία του μπάρ, είτε στον εξωτερικό, είτε στον εσωτερικό χώρο, ανά 2 σκαμπό μαζί, ενώ η επόμενη δυάδα θα έχει απόσταση 1,50 μέτρο.
  8. ΠΡΟΣΟΧΗ νέο μέτρο στην λειτουργία του εσωτερικού χώρου, ΔΗΛΑΔΗ θα αναγράφεται σε εμφανές σημείο ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται να βρίσκονται στον ωφέλιμο χώρο.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν για εστιατόρια, καφέ, ιντερνέτ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες , catering και εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

  • Επιτρέπεται η ζωντανή μουσική χωρίς μικροφωνικές εγκαταστάσεις, χωρίς ηχεία, χωρίς ενισχυτές. Δεν επιτρέπεται η ζωντανή μουσική στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης εντός των ξενοδοχείων.
  • Take away – Delivery επιτρέπεται η λειτουργία του χωρίς περιορισμό χρόνου, ΑΛΛΑ χωρίς να παραμένουν στον εσωτερικό χώρο των επιχειρήσεων οι πελάτες.
  • Οι εξωτερικοί χώροι λειτουργούν χωρίς απολύτως καμία αλλαγή. Δεν υποχρεούται ο καταστηματάρχης να προβεί σε σήμανση του εξωτερικού χώρου.
  • Με τα ίδια δεδομένα λειτουργούν και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές με την προϋπόθεση να έχουν 2 πλευρές ανοικτές.

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Σήματα χώρων στην Εστίαση και Διασκέδαση

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ.κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek