24/06/2024
Expand search form

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΣΕΚΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κοζάνη,  07 Δεκεμβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1198

 

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Πανελλήνιων Φορέων με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Θεοχάρη. Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. Γρηγόριος Τσαπατσάρης, επισήμανε τα σημερινά προβλήματα του κλάδου στην πραγματική τους διάσταση και ζήτησε από τον Υπουργό για το τι θα πράξει για να ψηφιστεί ένα ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ δίκαιο για τον κλάδο της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τον Πρόεδρο για τα χρέη δισεκατομμυρίων που λιμνάζουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία και ζήτησε άμεσα ρύθμιση τουλάχιστον 100 δόσεων πριν είναι αργά.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα προβλήματα του κλάδου και υποσχέθηκε ότι όντως θα γίνουν δίκαιες τροποποιήσεις και αλλαγές.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ για τον κλάδο, που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

  1. Η οριζόντια φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα στην Εστίαση και γενικά σε όλα τα επαγγέλματα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣΤΟ με το κατώτατο μισθό είναι αυθαίρετο κριτήριο στην πραγματική οικονομική του διάσταση.
  2. Η ιδιομορφία του κλάδου της Εστίασης είναι μη συγκρίσιμη με τα άλλα επαγγέλματα διότι λειτουργεί από 15 έως 18 ώρες στο 24ωρο. Τούτο σημαίνει διπλάσιες δαπάνες όπως σε ασφαλιστικές εισφορές – μισθούς – ρεύματα – θέρμανση κ.λ.π..
  3. Εξανεμίζονται τα κέρδη στην ΕΣΤΙΑΣΗ διότι χρησιμοποιεί δεκάδες είδη πρώτων υλών οι οποίες συνήθως έχουν ανοδικές τάσεις, με αποτέλεσμα ΑΥΞΗΣΗ της παραγωγής του τελικού προϊόντος που προσφέρεται στον πελάτη μας. Τελευταία η αύξηση των πρώτων υλών άγγιξε το 37,8%.
  4. Δεκάδες χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις στις μητροπολιτικές πόλεις όπως και στις μεγαλουπόλεις Αθήνα – Λάρισα – Πάτρα – Θεσσαλονίκη, λειτουργούν στα στενά δρομάκια με τετραγωνικά μέτρα από 5 έως 40, παλεύοντας για ένα μεροκάματο της τάξεως των 30 ευρώ.
  5. Η σημερινή εικόνα στην Εστίαση και Διασκέδαση είναι επικίνδυνη και απρόβλεπτη μετά την οικονομική κρίση, τον Covid-19 και την εξωγενή κρίση στην ενέργεια. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή όταν το 64,8% έχει προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία και το 62% στην εφορία.

 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Previous Article

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Next Article

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ

You might be interested in …

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΑ Κ.Υ.Ε.

Κοζάνη,  24 Νοεμβρίου 2022 Αριθμ. Πρωτ.:  1088 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Διενεργούνται έκτακτοι εντατικοί έλεγχοι σε ολόκληρη την Επικράτεια και ειδικά στα καταστήματά μας, με τσουχτερά πρόστιμα για το τσιγάρο. Σε προηγούμενη ενημέρωση, με αρ. πρωτ. 1076/27-10-2022, […]

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020

Κοζάνη, 09 Δεκεμβρίου 2019 Αριθμ. Πρωτ.: 487   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αρχίζει η διαδικασία εφαρμογής του ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ. Με άλλα λόγια ο διαμεσολαβητής ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ είναι ένας τρόπος […]

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Κοζάνη,  27 Σεπτεμβρίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1173   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χιλιάδες σαρωτικοί έλεγχοι σ’ ολόκληρη την Επικράτεια για την τοποθέτηση ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΗ σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η Υπουργική Απόφαση 47829/17-6-2017 στο άρθρο 7 […]

Αφήστε μια απάντηση