ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 22-01-2021 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ε13

Κοζάνη,  21 Ιανουαρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.: 718

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θυμίζουμε ότι πάσης φύσεως επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ έως την 22-01-2021 την ΔΗΛΩΣΗ του εργοδότη χρήσης από εργαζόμενούς του κατά την εκτέλεση της εργασίας του μοτοποδήλατου ή μοτοσυκλέτα ή άλλο μεταφορικό μέσο για την μεταφορά η διανομή προϊόντων. Επαναδημοσιεύουμε το προηγούμενο ενημερωτικό μας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  προς πληρέστερη Ενημέρωση.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η μη συμμόρφωση επιφέρει πρόστιμο με περαιτέρω παρενέργειες (Αποκλεισμό επιδοτούμενων προγραμμάτων κ.λ.π..).

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ αρ. πρωτ. 707/15-12-2020

 

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΥΠΟ 13 – ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΜΕ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ- ΑΦΟΡΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ DELIVERY (ΦΕΚ Β΄ 5474/11-12-2020)»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Βαρύτατες προβλέπονται οι κυρώσεις για εκείνους τις επιχειρηματίες που δεν θα δηλώσουν το ΕΝΤΥΠΟ 13 στο οποίο αναφέρεται για το μεταφορικό μέσον που θα χρησιμοποιεί ο Ντελιβεράς για την εργασία του.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εάν παρέλθει η ημερομηνία τις 20-12-2020 και δεν έχει καταχωρηθεί ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ για εκπρόθεσμη υποβολή.       

  • Ο λογιστής της επιχείρησης έχει γνώση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης και λόγω ειδικών διαδικασιών είναι ο καθ’ ύλην ΑΡΜΟΔΙΟΣ για την ως άνω ΥΠΟΒΟΛΗ.

 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

Είναι υποχρέωση του επιχειρηματία να τηρεί απαρέκλητα τους κανόνες που προβλέπονται για την προστασία στην Υγιεινή και ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ.

Επαναδημοσιεύουμε την προηγούμενη ενημέρωση με αρ. πρωτ. 358/3-6-2019 για το ανωτέρω θέμα:

“…………….ΘΕΜΑ:«ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ) ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 4611/2019»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά συνεχίζεται η ψήφιση Νομοσχεδίου με καταστρεπτικά   πρόστιμα- δικαστήρια και αυτόφωρα στα καταστήματά μας.

Το Νομοσχέδιο 4611/2019 το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ για τους ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ τα εξής: 

  1. Υποχρεούται ο εργοδότης να δηλώνει γραπτώς στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το όχημα με τον αριθμό κυκλοφορίας που χρησιμοποιούν οι ταχυμεταφορείς άρθρο 55 παρ.3 Ν.4611/2019.
  2. Τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για ταχυμεταφορές να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα και συντηρημένα, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των υπαλλήλων.
  3. Ο εργοδότης υποχρεούται να εφοδιάζει με τον κατάλληλο εξοπλισμό την ατομική προστασία του εργαζομένου, όταν χρησιμοποιεί μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή του εργαζομένου, άρθρο 56 Ν.4611/2019.
  4. Εάν ο εργαζόμενος χρησιμοποιεί δικό του μεταφορικό μέσο, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση κίνησης και συντήρησης οχήματος ίσα με το 15% του νόμιμου κατώτατου μισθού. Η αποζημίωση αυτή δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προειδοποιούμε τους συναδέλφους που χρησιμοποιούν μεταφορά των προϊόντων του στο σπίτι του πελάτη (όπως πιτσαρίες – σουβλατζίδικα – καφετέριες – εστιατόρια – σούπερ μάρκετ και γενικά παντός είδους επιχείρηση μεταφοράς), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή της ως άνω Νομοθεσίας και ειδικά στο Θέμα της Ασφάλισης. Η μη ασφάλιση του ταχυμεταφορέα αφ’ ενός που αντίκειται στην Νομοθεσία και επιφέρει το πρόστιμο των 10.550 ευρώ περί ανασφάλιστους, είναι επικίνδυνο(σε περίπτωση ατυχήματος) να καταστρέψει και την ίδια την επιχείρηση και να δημιουργήσει απρόβλεπτες συνέπειες……..” 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Επόμενο Άρθρο

ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek