Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Κοζάνη,  19 Ιανουαρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.: 717

Αγαπητοί Συνάδελφοι και μέλη,

ΟΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, (όπως  Κο Σκυλακάκη),μας δίνουν την δυνατότητα με πλήρη υπευθυνότητα να δηλώσουμε τα παρακάτω σχετικά με την ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.

  1. Μετά την εξέλιξη των μέτρων της έναρξης του λιανεμπορίου και με τα ανάλογα αποτελέσματα, θα δρομολογήσουν τη συζήτηση γύρω από την Εστίαση.
  2. Η έκτακτη παρέμβαση του πρωθυπουργού για την μη πληρωμή του ενοικίου και για τον μήνα Φεβρουάριο, προσδιορίζει και το πνεύμα γύρω από το άνοιγμα της εστίασης.
  3. Ο τρόμος στην κυβέρνηση για ένα αναγκαστικό 3ο lockdown θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και στα κοινωνικά στρώματα.
  4. Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων για τον COVID-19, θεωρούν την εστίαση και διασκέδαση ως κύριο πυρήνα αναμετάδοσης του κορονοϊού.
  5. Οι πολλές τοποθετήσεις του υπουργού Κου Γεωργιάδη, ο οποίος με απόλυτη και σαφή τοποθέτηση δηλώνει, ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για άνοιγμα της εστίασης, στον παρόντα χρόνο ούτε ουδείς προγραμματισμός. Μάλιστα απέκλεισε οριστικά το άνοιγμα της εστίασης στον εσωτερικό χώρο.

     Από όλα τα ανωτέρω πηγάζει ότι το θέμα συζήτησης και σχεδιασμού της εστίασης, για το πότε θα γίνει έναρξης, τοποθετείται μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η κανονικότητα της λειτουργίας τοποθετείται περί τον μήνα Μάιο, με τις προϋποθέσεις:

α) εμβολιασμού τουλάχιστον του 60% του συνολικού πληθυσμού

β) η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

     Δεκάδες φορείς δηλώνουν ότι είναι κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε απερίσκεπτη και μη στοχευμένη έναρξης λειτουργίας της εστίασης. Τούτο σημαίνει όχι μονομερώς, έναρξη στον εξωτερικό χώρο αλλά από κοινού εξωτερικού και εσωτερικού χώρου με τις όποιες αυστηρές προϋποθέσεις τήρησης κανόνων ασφαλείας για τον covid-19.

     Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε μη στοχευμένη έναρξης της εστίασης, ΕΙΔΙΚΑ στον προσδιορισμό κατάλληλου χρόνου, θα επιφέρει απρόβλεπτες καταστροφικές καταστάσεις στις επιχειρήσεις μας, με δεκάδες χιλιάδες λουκέτα.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η Υ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 40% ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Επόμενο Άρθρο

ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 22-01-2021 Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ε13

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek