19/06/2024
Expand search form

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ

Κοζάνη, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 418

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η εκτράχυνση των γεγονότων που καταγγέλλουν οι εκατοντάδες συνάδελφοι δεν έχει προηγούμενο.

Ειδικά τα συγγενικά δικαιώματα κατά την κρίση μας, είναι σε πλήρη ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με τον τρόπο της εισπρακτικής πίεσης και των έμμεσων απειλών έναντι των συναδέλφων (χρηστών).

Στο άμεσο μέλλον θα δημοσιεύσουμε τις πρώτες κινήσεις μας, γιατί πρέπει να σταματήσει η απίστευτη εκβιαστική κατάσταση, με τα ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ που ταλαιπωρούν χιλιάδες χρήστες και συναδέλφους. ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ετοιμάζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ κινητοποιήσεις.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

 

ΘΕΜΑ: <<ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ>>.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες έχει εκτραχυνθεί και μάλιστα σε στάδιο ασυδοσίας, ο τρόπος που εισπράττονται τα πνευματικά δικαιώματα από τους αντιπροσώπους της Ε.Υ.Ε.Δ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ – GEA εις βάρος των καταστημάτων μας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

 1. Παραπλανούν τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, λέγοντάς τους ότι αν πληρώσουν την Ε.Υ.Ε.Δ δεν θα πληρώσουν κανέναν άλλο.
 2. Παρουσιάζονται με κάρτα του Υπουργείου Πολιτισμού και πολλάκις άμεσα ή έμμεσα φέρονται ως υπάλληλοί του. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τον συνάδελφο ότι τους έχει ανατεθεί η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων προς τους δικαιούχους.
 3. Στα ίδια καταστήματα η αμοιβή που είχε ζητηθεί πριν 5 ή 6 μήνες ήταν εξοντωτική και ως εκ θαύματος μειώνεται τελευταία έως 70%.
 4. Προκλητικότατη – Απίστευτη – Εκβιαστική η τοποθέτηση αντιπροσώπου της Ε.Υ.Ε.Δ σε συνάδελφο στη Μακεδονία (που παρουσιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα), ότι αν δεν πληρώσει θα το βεβαιώσει στην εφορία.
 5. Συχνό φαινόμενο η τοποθέτησή τους ότι έχουν το δικαίωμα ελέγχου εξακρίβωσης της μουσικής που χρησιμοποιείται στο κατάστημα.
 6. Απίστευτο το γεγονός και όμως πραγματικό ότι αντιπρόσωπος της Ε.Υ.Ε.Δ παρουσιάστηκε να πληρωθεί από συνάδελφο στην περιοχή της Αττικής, που η κάρτα του είχε λήξει μήνες πριν. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν σε καταθέσεις συναδέλφων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΥΕΔ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ-GEA

 1. Ουδείς από τους αντιπροσώπους που μας επισκέπτονται και μας ενημερώνουν έχουν δικαίωμα ελέγχου. Απλά είναι ιδιώτες εξουσιοδοτημένοι να εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα των δικαιούχων (Ν.2121/1993 άρθρο 64).
 2. Αν αντιπρόσωπος παρουσιάζεται ως ελεγκτικό όργανο και άμεσα ή έμμεσα σας απειλεί ΑΜΕΣΩΣ τηλεφωνείστε στο δικηγόρο σας ή στην αστυνομία ή επικοινωνήστε μαζί μας. Το άρθρο του ποινικού κώδικα 175 επιφέρει βαριές ποινές περί αντιποίηση αρχής.
 3. Δεχόμαστε πάντα με ευγένεια τους αντιπροσώπους, για λίγα λεπτά μας ενημερώνουν και πολύ ευγενικά τους ζητάμε να υποχωρήσουν.
 4. Σε καμία περίπτωση δεν προσκομίζουμε και ούτε ποτέ υπογράφουμε έγγραφα που τυχόν θα μας ζητήσουν.
 5. Ο νόμος 4481/2017 στο άρθρο 23 παρ.1 είναι σαφέστατος και μας δίνει το δικαίωμα να ζητάμε ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο, ποια κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν για τον καθορισμό της χρέωσης αμοιβής.
 6. Για ενέργειες ελέγχου στο κατάστημά μας για να διαπιστώνεται αν οι πράξεις μας γύρω από τη μουσική, προσβάλλουν τα δικαιώματα των δικαιούχων, είναι δυνατόν να γίνει από τον αντιπρόσωπο ΜΟΝΟ με σύμπραξη δημόσιας αρχής.
 7. Το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι το Νοέμβριο του 2018 με Αρ.Πρωτ. 35610 ανακοινώνει επακριβώς: Προκειμένου μια επιχείρηση να χρησιμοποιεί και να εκτελεί νομίμως εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο – δηλαδή, μουσικά έργα οι δικαιούχοι των οποίων (συνθέτες και στιχουργοί) εκπροσωπούνται από τους ανωτέρω φορείς, θα πρέπει να προμηθευτεί την έγγραφη άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από την Ε.Υ.Ε.Δ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ και να καταβάλλει τις προβλεπόμενες, κατά τα ισχύοντα αμοιβολόγιά του, αμοιβές για την χρήση έργων.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ (ΕΛΕΥΘΕΡΟ) ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

 

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε (Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας) γνωστοποιεί και ενημερώνει ότι για κάθε πρόβλημα από οπουδήποτε και αν προέρχεται θα είμαστε συμπαραστάτες με πλήρη υποστήριξη προς όλους τους συναδέλφους. Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί το καταστατικό – οι πράξεις ίδρυσής του και οι πιστοποιημένες υπηρεσίες έως το Μάιο του 2021. Ευνόητο είναι ότι το ανωτέρο σχόλιο αποβλέπει να απαντήσει στα διάφορα κακόβουλα σχόλια.

 

Previous Article

ΟΙ ευθύνες της επιχείρησης ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Next Article

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

You might be interested in …

ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ διαμαρτύρεται εντονότατα προς την Κεντρική Ένωση  Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.)  διότι το συμφωνητικό συνεργασίας που υπέγραψε με την Αυτοδιαχείριση  δεν έχει ισχύ και […]

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Αρ. Πρωτ:105 Ημερομηνία: 07/09/2017     ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ   Κύριε Ρήγα, Με το παρόν υπόμνημα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ –ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ […]

ΑΝΑΤΕΘΗ ΕΚΤΑΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 253/Ζ2/88975 ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Πριν λίγες μέρες, με τον αριθμό πρωτοκόλλου 203 στις 8 Ιουνίου 2018, είχαμε ενημερώσει τους χιλιάδες συναδέλφους ότι επίκειται άμεσα ο διορισμός προσωρινού επιτρόπου για τη διαχείριση και την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων μετά την […]

Αφήστε μια απάντηση