ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Κοζάνη, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 421

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η σημερινή ενημέρωση αφορά όλες τις επιχειρήσεις, οποιοδήποτε αντικείμενο κι αν επεξεργάζονται. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο επεξεργασίας προωθούνται μέτρα και διατάξεις, τα οποία βέβαια δημιουργούν ιδιάζουσες καταστάσεις και νέα βάρη στις επιχειρήσεις μας.

Εάν ένας υπάλληλος είναι σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και τον απασχολήσουμε πέραν της συμφωνίας, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ την αμοιβή του αυξανόμενη με προσαύξηση 12% για κάθε ώρα εργασίας που θα τον απασχολούμε.

Γνωστό είναι ότι το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο παραμένει το ίδιο αλλά ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι εκπτώσεις που προβλέπονταν στο παρελθόν. Δηλαδή όταν μια επιχείρηση συλληφθεί με αδήλωτο εργαζόμενο, προβλεπόταν στο παρελθόν ο εργοδότης να μπορεί μέσα σε 10 μέρες να προσλάβει τον εργαζόμενο και το πρόστιμο να περιορισθεί στις 3.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης θα προσλάβει τον υπάλληλο με πλήρη εργασία έως 12 μήνες.

Παράλληλα, η επιχείρηση που παραβαίνει τη νομοθεσία για αδήλωτη εργασία μπαίνει στη μαύρη λίστα του συστήματος Εργάνη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλείεται από επιεικής φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

 

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥΣ

Επόμενο Άρθρο

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ 70 ΕΩΣ 85% ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek