ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοζάνη, 30 Απριλίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 346

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Με το σημερινό επείγον δελτίο τύπου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εκατοντάδες κρούσματα παραβάσεων που επιβλήθηκαν από τα ελεγκτικά όργανα για τα εξής θέματα:

  1. Μελέτη Επικινδυνότητας.

Τονίσαμε ότι η μελέτη επικινδυνότητας είναι υποχρεωτική από την κείμενη Νομοθεσία 3850/2010. Το πρόστιμο είναι από 500 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης – το μέγεθος – το σύνολο των υπαλλήλων που απασχολεί και φτάνει εως 10.000 ευρώ.

  1. Γνωστοποίηση χρήσης μουσικής ως επίσης και επέκταση για μετά την 11 μ.μ.

Η χρήση μουσικής που χρησιμοποιεί ο κάθε καταστηματάρχης είναι απαραίτητο, να ακολουθεί τα εξής τα εξής τρία (3) στάδια για να αποφύγει πρόστιμα και παραβάσεις από την Αστυνομία και γενικά από τα ελεγκτικά όργανα.

  • Προχωρεί ηλεκτρονικά στην γνωστοποίηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος μπαίνοντας στο https://notifybusinness.gov.gr με τους κωδικούς taxis net.
  • Τελειώνοντας το στάδιο της γνωστοποίησης άδειας λειτουργίας συνεχίζουμε με το δεύτερο στάδιο γνωστοποίησης χρήσης μουσικής.
  • Μετά την γνωστοποίηση χρήσης μουσικής τελειώνουμε με το τρίτο στάδιο και άμεσα υποβάλλουμε στο Δήμο της περιοχής μας αίτηση για άδεια παράτασης χρήσης μουσικής πέραν τις 22:00 την χειμερινή περίοδο και πέραν τις 23:00 την θερινή περίοδο.
  1. Τιμοκατάλογους για τυφλούς.

Με προηγούμενη ενημέρωσή μας, είχαμε αναφερθεί για την υποχρεωτικότητα τιμοκαταλόγου στα καταστήματά μας για τους τυφλούς. Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης 91354 και σύμφωνα με το νόμο 4488/2017 υποχρεούμεθα για λόγους ίσης μεταχείρισης να έχουμε καταλόγους στην κατά το νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους και να έχουν ίση μεταχείριση όπως και οι βλέποντες.

Ο Σύλλογος των Τυφλών Φάρος ανακοίνωσε τα εξής:

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μέσω του Επαγγελματικού Εκτυπωτικού Τμήματος Braille, με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του έχει την δυνατότητα να παράγει στους τιμοκαταλόγους στη γραφή Braille.

Οι εκτυπώσεις Braille, θα γίνουν στο ειδικό εκτυπωτικό χαρτί το οποίο διατηρεί το ανάγλυφο της επιφάνειας, διαστάσεων 30,5εκ * 23εκ. Για την δημιουργία, επεξεργασία, εκτύπωση και διόρθωση του πρώτου δοκιμίου για κάθε κατάλογο θα χρειαστούμε το καθαρό κείμενο του καταλόγου σας σε word.

Το κόστος παραγωγής για έναν Ελληνικό και έναν Αγγλικό κατάλογο,ανέρχεται στο ποσό των 50€ και συμπεριλαμβάνει την εκτύπωση – διόρθωση του δοκιμίου από τυφλό διορθωτή, καθώς και την παραγωγή – διάσπαση – σύνθεση των καταλόγων.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%.

Από εκεί και πέρα η αναπαραγωγή για κάθε κατάλογο κοστίζει 10€ με ΦΠΑ 6%.

Για πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία τιμοκαταλόγων στη γραφή Braille, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του φορέα μας, καθημερινά 7:30-14:30 στο 210 9415222.

  1. Αλλεργιογόνες ουσίες.

Μετά τα πολλαπλά κρούσματα σε πελάτες των επιχειρήσεών μας και ειδικά στην ΕΣΤΙΑΣΗ, ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υποχρεούται κάθε επιχείρηση του κλάδου μας (ειδικά η Εστίαση) βάσει του Ευρωπαϊκού κανονισμού 1169/2011 να προσαρμοστούν όλα τα μέλη κράτη μέλη στο ανωτέρω θέμα.

Ο ΕΦΕΤ με την εγκύκλιο Αρ.Πρωτ. 20303/22-12-2014, υποχρεώνει την πλήρη εφαρμογή των επιχειρήσεών μας στην ανωτέρω εγκύκλιο διότι αφορά την ανθρώπινη υγεία.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Κάθε είδος επιχείρησης Εστίασης – Διασκέδασης – Ξενοδοχεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ :

  1. Ειδική στήλη στον τιμοκατάλογο που να καταγράφει τα προϊόντα που παρέχουν τα συστατικά για αλλεργία.
  2. Σε ΕΜΦΑΝΗ σημεία να είναι αναρτημένα τα προϊόντα που έχουν τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ για αλλεργίες.
  3. Οι σερβιτόροι υποχρεούνται να γνωρίζουν ποια είναι τα είδη τροφίμων που σερβίρουν στο ΜΕΝΟΥ και έχουν συστατικά για αλλεργίες.

Κοινοποιούμε ΔΕΙΓΜΑ που υποχρεούμεθα να υπάρχει στον τιμοκατάλογό μας και να είναι αναρτημένο σε εμφανή σημείο στην επιχείρησή μας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός: O σερβιτόρος κατά τη διάρκεια της παραγγελίας να γνωρίζει εάν κάποιος πελάτης έχει θέματα αλλεργίας και με ποια ουσία και ο ίδιος να είναι γνώστης του όλου θέματος.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόστιμο για κάθε παράβαση, υπολογίζεται βάσει κριτηρίων, ΔΗΛΑΔΗ Μέγεθος επιχείρησης – Αντικείμενο – Σύνολο εργαζομένων κ.λ.π.

 

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΥΠ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Επόμενο Άρθρο

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 Τ.Μ.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek