ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Κοζάνη, 15 Απριλίου 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 340

 

Το παρόν δελτίο τύπου απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες παντός αντικειμένου, που απασχολεί προσωπικό.

 

 

 

  1. Πιστοποίηση Τεχνικού Ασφαλείας. Επιχειρήσεις που στερούνται του ανωτέρω πιστοποιητικού και μάλιστα όταν δεν έχουν εξωτερικό συνεργάτη είναι έκθετες σε βαριά πρόστιμα και το χειρότερο δεν μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση. Σε περίπτωση όμως ατυχήματος η κατάσταση περιπλέκεται τόσο άσχημα που επίκειται και κλείσιμο της επιχείρησης.
  2. Μελέτη Επικινδυνότητας. Επείγον και υποχρεωτικό από την κείμενη Νομοθεσία 3850/2010. Το πρόστιμο είναι από 500 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, το μέγεθος και το σύνολο των υπαλλήλων που απασχολεί και φτάνει εως 10.000 ευρώ.

 

Ειδικά για την μελέτη επικινδυνότητας σε επιχειρήσεις που έχουν προσωπικό. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί σε παντός είδος επιχειρήσεις λόγω των πολλών ατυχημάτων. Το πρόστιμο φτάνει εως 10,500 ευρώ. Το Αριστοτέλειο ΚΕΚ και το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε έχουν συμβληθεί με μηχανολόγους από τα μητρώα του Υπουργείου Εργασίας και αναλαμβάνουν την σύντηξη της μελέτης επικινδυνότητας. Κοινοποιούμε και δείγμα ελέγχου των επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας.

Τοποθετείται σε εμφανές σημείο και τονίζονται τα σημεία εκείνα που είναι επικίνδυνα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής προς αποφυγή ατυχήματος.

 

 

  1. Τήρηση Βιβλίου Τεχνικού ασφαλείας. Σύμφωνα με τον Νόμο 3850/2010 πρέπει να είναι           ενημερωμένο με τις κάτωθι υποδείξεις ανά μήνα. Ενδεικτικά αναγράφεται :

Ημερομηνία: 23-05-2017

Έγινε τακτική συντήρηση των πυροσβεστήρων και των συστημάτων πυρασφάλειας.

Έγινε εκπαίδευση του προσωπικού σε χρήση των μέσων πυρασφάλειας.

Έγινε τακτική συντήρηση στο σύστημα των υγραερίων.

Ελέγχθηκε η ισχύς της άδειας λειτουργίας και του πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Ελέγχθηκε το βιβλίο συντήρησης, η ισχύς της ασφάλειας, το ΚΤΕΟ, η κάρτα καυσαερίων του οχήματος της επιχείρησης.

Έγινε μέτρηση της γείωσης της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Έγινε εκπαίδευση του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

 

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 91354 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΥΦΛΩΝ

Επόμενο Άρθρο

GEA – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek