ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι το σημερινό δελτίο τύπου αφορά αποκλειστικά την άδεια εργασίας με την οποία υποχρεούμεθα να είμαστε εφοδιασμένοι και εμείς οι ίδιοι αλλά και το προσωπικό.

Τελευταία έχουν παρουσιαστεί αρκετά κρούσματα παραπληροφόρησης και μη ορθής ενημέρωσης για την άδεια εργασίας. Μας εκπλήσσει και το γεγονός ακόμη ότι και αρμόδιες υπηρεσίες για την άδεια εργασίας ενημέρωσαν ότι έχει καταργηθεί. Μετά από επικοινωνία μας με την αρμόδια υπηρεσία που είναι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ η οποία και εκδίδει την άδεια εργασίας, μας ενημέρωσαν ότι ουδεμία κατάργηση ή τροποποίηση έγινε της κείμενης νομοθεσίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1) Η άδεια εργασίας αφορά και τον εργοδότη και το προσωπικό και τα οποιαδήποτε συγγενικά πρόσωπα που εργάζονται στην επιχείρηση.

2) Η άδεια εργασίας είναι υποχρεωτική σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

3) Εάν το κατάστημα έχει άδεια και με άλλες δραστηριότητες εκτός της εστίασης υποχρεούται στην έκδοση άδειας εργασίας(π.χ. Πιτσαρία – Καφετέρια, Οβελιστήριο – Σνακ Μπαρ, Μουσικοταβέρνα, Εστιατόριο – Πιάνο Μπαρ, Οβελιστήριο – Καφέ κ.τ.λ

4) Εκδίδεται η άδεια εργασίας από την Αστυνομική Αρχή και η διάρκειά της είναι επ αόριστον. Κατά τον έλεγχο των ελεγκτικών οργάνων, ειδικά της Αστυνομίας είναι από τα πιο σύνηθες στοιχεία που ελέγχουν μαζί με τα πιστοποιητικά υγείας , γνωστοποίηση χρήση μουσικής.

5) Σημαντικότατη λεπτομέρεια που απαιτείται να θυμίσουμε σε όλους τους συναδέλφους είναι το εξής: Κάθε παράβαση από το ελεγκτικό όργανο έχει και αντίστοιχο διοικητικό οικονομικό πρόστιμο που επιβάλλεται από το Δήμο.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΝΑΤΕΘΗ ΕΚΤΑΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 253/Ζ2/88975 ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Επόμενο Άρθρο

ΤΑ 23 ΣΗΜΕΙΑ Ή ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek