Παραπλάνηση των συναδέλφων εστίασης και διασκέδασης από τα επιμελητήρια Ξάνθης -Κομοτηνής που οργάνωσαν την ημερίδα για το Συμφωνητικό Συνεργασίας των Κ.Ε.Ε.Ε. με την Αυτοδιαχείριση.

Παραπλανητική  και επικίνδυνη η ημερίδα της Κομοτηνής για το δήθεν συμφωνητικό συνεργασίας με την Αυτοδιαχείριση. Συγκεκριμένα ρωτάμε:

  1. Σε τι αποβλέπουν άραγε οι διοργανωτές με τις ημερίδες, που πολύ καλά γνωρίζουν ότι το Συμφωνητικό Συνεργασίας στερείται νομιμότητας;
  2. Γιατί στις ημερίδες δεν αναφέρεται κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ότι εάν συνάδελφος χρησιμοποιεί ρεπερτόριο συλλογικής διαχείρισης όπως είναι η Αυτοδιαχείριση πληρώνουν και συγγενή δικαιώματα δηλαδή την GEA; Αναφέρουμε ως παράδειγμα. Για κατάστημα καφέ της τάξης των εκατόν τετραγωνικών μέτρων, η αμοιβή της GEA, είναι άνω των 500 ευρώ. Εάν το κατάστημα έχει τηλεόραση, υποχρεούται σε αμοιβή και η Α.Ε.Π.Ι.
  3. Γιατί άραγε το Επιμελητήριο Ξάνθης συνεχίζει την παραπλανητική ενημέρωση, όταν και στην Ξάνθη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος των εστιατόρων, ήδη έχει ενημερώσει όλα τα καταστήματα , ότι το συμφωνητικό συνεργασίας στερείται νομιμότητας; (Υπ’ όψιν, ότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξάνθης είχε ενημερωθεί από την Π.Ο.Ε.Σ.Ε. στην οποία είναι και μέλος.)
  4. Πως εξηγείται ότι κανένα άλλο Επιμελητήριο δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και αποδοχής της ανωτέρω συνεργασίας;
  5. Η πολυδιαφημιζόμενη απίστευτη τιμή, είναι άραγε αυτή η οποία δίνετε στις ημερίδες; ; Σας κοινοποιούμε τον κατάλογο τον οποίο δημοσίευσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Κάνω έκκληση  στον συντονιστή να σταματήσει την παραπλάνηση των συναδέλφων με αυτές τις ημερίδες. Κοινοποιούμε το τηλέφωνο (2132147800) και το email  protocol@opi.gr της κας Σταματούδη διευθύντριας του Ο.Π.Ι. , η  κύρια αρμόδια για τα πνευματικά δικαιώματα, για να  πληροφορηθεί ο κάθε συνάδελφος, από την εποπτεύουσα αρχή, αυτό που υποστηρίζουμε, δηλαδή όποιος χρησιμοποιεί ρεπερτόριο της Α.Ε.Π.Ι. και της Αυτοδιαχείρισης υποχρεούται να πληρώσει και τα συγγενή δικαιώματα GEA. Το  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΝΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και τα μέλη του, διαμαρτύρονται εντονότατα  για  την παραπλανητική κατάσταση που δημιουργείται , την οποία και θα  προσβάλουμε στα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και σε επίπεδο μονιμότητας.

Κανείς συνδικαλιστικός ή άλλος φορέας δεν δίνατε να αναφερθεί για το ΠΑΝ. Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και τη δράση του έναντι των πνευματικών δικαιωμάτων διότι τα εξώδικα και οι απειλητικές επιθέσεις προς τον πρόεδρο δεν είναι λίγες.

Εκτός τούτου,  η απαλλαγή των 156 συναδέλφων από την Α.Ε.Π.Ι. στις Σέρρες, το Φεβρουάριο του 2015, ήταν έργο του προέδρου κ. Τσαπατσάρη και του προέδρου της ομοσπονδίας εστιατόρων Σερρών Σωτήρη Κοτσαμπάση. Το ανωτέρω γεγονός είναι ένα μήνυμα δυναμικής και δράσης των ανωτέρω φορέων.

Όσο για το κυνηγητό από την Α.Ε.Π.Ι. και GEA των συναδέλφων και την απελευθέρωση τους από τα δικαστήρια όπως υποστηρίζεται, είναι όνειρο νυκτός και διαφημιστικές ρουκέτες.

Καλό θα είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος, να ενημερωθεί  για το Νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, που ψηφίστηκε  πριν λίγες ημέρες στις  13-07-2017.

Έκπληκτος  θα εξακριβώσει , ότι τίποτε δεν λύθηκε και κανένα άρθρο  του  νέου Νόμου δεν βάζει τάξη στις σχέσεις αμοιβής των ανωτέρω εταιριών με τους χρήστες ( καταστήματα μας). Αναφέρω ενδεικτικά τα ποιό συγκεκριμένα άρθρα του Νόμου..

Άρθρο 6: Αρμοδιότητες εταιριών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

Άρθρο 7: Τεκμήρια (Προστασία των έργων δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων)

Άρθρο 22: Καθορισμός για το ύψος της αμοιβής

Άρθρο 23: Αμοιβολόγια

Άρθρο 24: Υποχρεώσεις των χρηστών

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Προς τον Γενικό Γραμματέα Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ξανθάκο

Επόμενο Άρθρο

Υπ’ όψιν της κα. Σταματούδη

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek