ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ: ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στα δύο τελευταία Δελτία Τύπου είχαμε ενημέρωση ότι η άδεια μουσικής ή μουσικών οργάνων έχει καταργηθεί. Το σημαντικό όμως είναι ότι επαληθεύτηκε η τοποθέτησή μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

 • Το παράβολο θα  επιστραφεί από τους Δήμους που χρέωναν για άδεια μουσικής (όπως ο Δήμος Θες/νίκης – Αθηνών κ.λ.π.).
 • Σε  ελάχιστο διάστημα θα επακολουθήσει διευκρινιστική για τα ανωτέρω, όπως και έγινε με την εγκύκλιο  (9) τις 24/02/2017.

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ήταν και είναι ο μοναδικός φορέας στην εγκυρότητα των πληροφοριών για τον κλάδο και τούτο αποδεικνύεται καθημερινά, θεωρεί όμως ότι η διευκρινιστική (εγκύκλιος 9) τις 24/02/2017 χρήζει επεξηγήσεις στην γλώσσα του καταστηματάρχη (απλοποίηση) και να τονιστούν τα σημεία που τον αφορούν.

Κατόπιν όλων αυτών:

 • Δεν πληρώνουμε κανένα ΠΑΡΑΒΟΛΟ.
 • Όσοι πλήρωσαν μετά την 7/12/2016 (έκδοση του Νόμου 4442) παράβολο για άδεια μουσικής ζητούν τα χρήματά τους από τον ΔΗΜΟ.
 • Συνάδελφοι που έχουν άδεια πληρωμένη επ΄ αόριστον (πριν τον ΝΕΟ ΝΟΜΟ) δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια, άρθρο 38 παρ.1 περί μεταβατικών διατάξεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ  Εάν γίνει αλλαγή στα στοιχεία της δραστηριότητας με τα οποία εκδόθηκε η άδεια μουσικών οργάνων τότε υποχρεούται σε γνωστοποίηση στον ΔΗΜΟ.

 • Όταν λήγει η άδεια μουσικής που είχε υποβληθεί πριν την έναρξη του Νόμου 4442, υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η γνωστοποίηση που το περιεχόμενο της είναι :

¨Με την παρούσα ο υπογράφων ………….., (ή ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας……., με έδρα ……………) κάτοικος………….., διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού ……………………… με την επωνυμία ……………..και γνωστοποιώ ότι θα προβώ σε χρήση μουσικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν 4442/2016¨.

Προσοχή όταν υποβάλλουμε την γνωστοποίηση ΖΗΤΑΜΕ αποδεικτικό υποβολής.

 • Η γνωστοποίηση χρήσης μουσικής ισχύει έως την 22 χειμερινή περίοδο  και έως την 23 την καλοκαιρινή περίοδο.

Προσοχή για να γίνει χρήση μουσικής πέραν 22ην και 23ην ώρες, προϋποθέτει επέκταση του ωραρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

 • Εάν παραλείψει ο καταστηματάρχης την υποβολή της γνωστοποίησης επιβάλλετε πρόστιμο από τα αρμόδια όργανα του Δημάρχου. Να μην λησμονεί ο χρήστης μουσικής στον κατάστημά του το σημαντικότατο στοιχείο ότι οι προϋποθέσεις το πώς θα παίζει μουσική δεν θίγονται, δεν αλλάζουν (άρθρο 29 παρ.1 του Νόμου 4442/7-12-2016) όπως π.χ. ηχορύπανση, ωράριο, τοποθέτηση ηχείων κ.λ.π..

Θα επακολουθήσει ΑΜΕΣΑ  ενημέρωση για:

 • Κατάργηση Άδειας Λειτουργίας
 • Αθωωτικές αποφάσεις συναδέλφων με χιλιάδες Ευρώ από την Α.Ε.Π.Ι.
 • Τρόποι και μέθοδοι από τις εταιρίες είσπραξης μετά την κατάργηση άδειας μουσικών οργάνων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

                                                     

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ POS

Επόμενο Άρθρο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:«ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek