« Α.Ε.Π.Ι. – ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ»

Λόγω της παρερμηνείας που εσκεμμένα ή μη, δόθηκε στο δελτίο τύπου του Ο.Π.Ι.(Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) που ανέφερε να μην προβαίνουν, οι καταστηματάρχες καταστημάτων Υ.Ε. σε καταβολή των αμοιβών για την Α.Ε.Π.Ι., δηλώνουμε τα εξής:

Σαφέστατα ο Ο.Π.Ι. αναφέρεται να μην προβαίνουμε στην πληρωμή των αμοιβών για την Α.Ε.Π.Ι. έως ότου αναρτηθεί το νέο αμοιβολόγιο στην ιστοσελίδα του αρμόδιου φορέα (Ο.Π.Ι.), ο οποίος και μελλοντικά θα εισπράττει τα Πνευματικά Δικαιώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουμε την Α.Ε.Π.Ι.

Μάλιστα σε νέα ενημέρωσή μας, εδόθη ιδιαίτερη έμφαση ότι το νέο αμοιβολόγιο δε σχετίζεται με την καταβολή των αμοιβών, οι οποίες αμοιβές θα είναι και προηγούμενων ετών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι δεν σχετίζεται η περίπτωση των αμοιβών της Α.Ε.Π.Ι. με τα συγγενικά δικαιώματα GEA τα οποία θα πληρώνονται κανονικά (εφόσον χρησιμοποιεί το ρεπερτόριό του). Επαναφέρουμε επίσης προς ενημέρωση των μελών μας και των συναδέλφων γενικά και το Δελτίο Τύπου του .Ο.Π.Ι..

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Επόμενο Άρθρο

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek