ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ (10.550,00€)

Το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας του ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας,  έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το πρόστιμο  των 10.550,00 ευρώ, που επιβάλλεται σε οποιονδήποτε εργοδότη για ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Το Σωματείο επανειλημμένως συμβουλεύει και προτρέπει τους συναδέλφους του κλάδου και εν γένει κάθε επιχειρηματία, να ασφαλίζει τον εργαζόμενο έστω και για μια (1) ώρα εργασίας , ακόμα και σε οποιοδήποτε στάδιο απασχόλησης (γνωριμίας με τον υποψήφιο υπάλληλο κ.λ.π.).

Σε πολλές ενημερώσεις και ημερίδες, χαρακτηρίσαμε το ανωτέρω πρόστιμο εγκληματική ενέργεια προς τον ιδιωτικό τομέα. Το ανωτέρω  νομοθέτημα είναι  καταστροφικό για την οποιαδήποτε επιχείρηση.

Ζητήσαμε με το υπ’ αριθμόν 99-25/08/2017 έγγραφο μας  και με την συμμετοχή 25 φορέων την κατάργηση του ανωτέρου προστίμου, διότι το αποτέλεσμα του συνήθως είναι  το κλείσιμο της  επιχείρησης και η αύξηση  της ανεργίας.

Επίσης, θυμίζουμε ότι με το ανωτέρω έγγραφο μας προς την Υπουργό Εργασίας, ζητήσαμε για τον κλάδο μας την επαναφορά του εργόσημου, για να μειωθεί η εισφοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δυστυχώς όχι μόνο η κα Υπουργός δεν μας απάντησε στο ανωτέρω έγγραφο μας (που αμφιβάλλουμε εάν έλαβε γνώση), συνεχίζεται η νομοθέτηση εξοντωτικών μέτρων εναντίον του κλάδου, που αποτελεί την πλέον προσοδοφόρα επιχείρηση για την Ελληνική Οικονομία.

Όλοι γνωρίζουμε και πολλοί συνάδελφοι έχουν προσωπικές εμπειρίες από τα ελεγκτικά όργανα, με τον τρόπο και με ποια πραγματικά στοιχεία, επιβάλλουν το πρόστιμο της αδήλωτης εργασίας.

Υποχρεούμεθα  όλοι οι επιχειρηματίες, στην εφαρμογή και τήρηση της νομοθεσίας, για να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων μας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΜΠΑΡ

Επόμενο Άρθρο

Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των ελκτικών οργάνων.

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek