ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ

Κοζάνη,  07 Μαρτίου 2024

Αριθμ. Πρωτ.:  1241

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το σχέδιο Νόμου το οποίο είναι σε διαβούλευση, προβλέπει στους κοινόχρηστους χώρους των Ξενοδοχείων – Εμπορικών Κέντρων – Ραδιόφωνα – Καζίνο, την υποχρεωτικότητα χρήσης ελληνικού τραγουδιού ή μουσικής κατά ποσόστωση η οποία δεν μπορεί να είναι κάτω από το 45% ειδικά στα Ξενοδοχεία.

Η ως άνω ρύθμιση σχεδίου νόμου αποτελεί μέγιστη ΑΣΤΟΧΙΑ και κατάφωρη ΠΡΟΣΒΟΛΉ στην προσωπικότητα και την ελευθερία έκφρασης του ατόμου. Εκτός τούτου η αντισυνταγματικότητα του Νόμου είναι εμφανής, ΔΙΟΤΙ πρόκειται καθαρά για κρατικό παρεμβατισμό στην ελεύθερη αγορά και την οικονομία μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας.

Καλούμε την υπουργό να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΗ ανάκληση του σχεδίου Νόμου διότι όλοι οι κλάδοι χρήσης μουσικής (Ξενοδοχεία –  Εστίαση – Διασκέδαση – Σούπερ Μάρκετ – Μέσα Μεταφοράς – Λιμάνια) κινούνται στην προσβολή Ακύρωσης λόγω αντισυνταγματικότητας του ανωτέρω σχεδίου νόμου.

Η τραγικότητα της σημερινής κατάστασης στην διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει ένα τοπίο χιλιάδων ΑΓΩΓΩΝ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΜΕΤΡΩΝ εις βάρος των Συναδέλφων Ξενοδόχων – ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, μέχρι στιγμής, αφήνει ΑΔΙΑΦΟΡΗ την Υπουργό Πολιτισμού η οποία έχει και την βαρύτατη ΕΥΘΥΝΗ της άναρχης κατάστασης που επικρατεί.

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Κ.Υ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek