Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΙΚΤΩΝ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-ΜΕΓΑΦΩΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ Κ.Υ.Ε.– ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Κοζάνη,  01 Φεβρουαρίου 2024

Αριθμ. Πρωτ.:  1226

 

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους Εστίασης διασκέδασης, ξενοδοχεία ότι δεν υποχρεούνται να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα στην Αυτοδιαχείριση ή Εδέμ επειδή διαθέτουν στις επιχειρήσεις τους τηλεόραση – ραδιόφωνο ή μεγάφωνα. Συγκεκριμένα η Αυτοδιαχείριση στέλνει διευκρινιστικές επιστολές με το εξής κείμενο :

«Όταν οι επιχειρήσεις διαθέτουν τηλεόραση ή ραδιοφωνική εγκατάσταση υποχρεούνται να λαμβάνουν άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τους αρμόδιους ΟΣΔ διότι τεκμαίρεται η χρήση εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου»

Ό ως άνω ισχυρισμός είναι αναληθής και αντίθετος με το Ευρωπαϊκό δικαστήριο το οποίο αναφέρει επακριβώς:

«Διάκριση ανάμεσα στην εγκατάσταση και παρουσίαση»: Διευκρινίζουμε ότι η απλή εγκατάσταση μεγαφωνικού εξοπλισμού και λογισμικού δεν αποτελεί αυτόματα και παρουσίαση. Στην συνέχεια της απόφασής του ΑΝΑΦΕΡΕΙ: «..ότι οι εθνικές ρυθμίσεις κρατών μελών που επιβάλλουν αμοιβές απλώς για την εγκατάσταση μεγαφωνικών συστημάτων χωρίς πραγματική παρουσίαση στο κοινό ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ στο δίκαιο της ΕΝΩΣΗΣ».

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ

Επόμενο Άρθρο

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ – GEA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek