ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΟΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοζάνη,  09 Αυγούστου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1160

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Εργασίας ήδη δήλωσε και επεσήμανε πως το νέο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και το αυξημένο πρόστιμο 10.500 ευρώ για την ΥΠΟΔΗΛΟΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Εάν έρθει η επιθεώρηση και έχεις έναν εργαζόμενο ανασφάλιστο το πρόστιμο είναι 10.500 ευρώ. Αυτό το πρόστιμο ήταν πολύ αποτελεσματικό στη μείωση σε μεγάλο βαθμό της μαύρης εργασίας. Εάν όμως τον εργαζόμενο τον έχεις προσλάβει, τον έχεις ανεβάσει και τον έχεις δηλώσει να δουλεύει ένα 4ωρο, αντί για το κανονικό 8ωρο και σε πιάσει η Επιθεώρηση Εργασίας τότε το πρόστιμο είναι μόλις 500 ευρώ. Άρα πάρα πολλοί τι έκαναν; Έχουν πάρει εργαζομένους τους έχουν δηλώσει στο ΕΡΓΑΝΗ και μετά τους έχουν βάλει 4ωρο για να δουλεύουν 8ωρο», σημείωσε.

 Προς πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων αναφέρουμε ότι ο αξιότιμος Υπουργός ΑΝΕΦΕΡΕ:

Η ψηφιακή κάρτα θα έχει εφαρμοστεί του χρόνου σε όλη την Ελληνική οικονομία. Τότε θα υπάρξουν και οι επερχόμενες αλλαγές.

Το σημαντικό στοιχείο στην δήλωσή του είναι ότι «θα έχουμε εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς της Οικονομίας, ούτως ώστε να λάβουμε υπ’ όψιν τις ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του κάθε κλάδου.

Προειδοποιούμε όλους τους Συνάδελφους, Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία, Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, να προχωρήσουν στις δέουσες κινήσεις με στόχο να αντιληφθεί ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ιδιομορφία του κλάδου ΕΙΔΙΚΑ στην απρόβλεπτη κίνηση προσέλευσης της πελατείας και να εξαιρεθεί ο κλάδος της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ από τα ψηφιακή κάρτα Εργασίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επακολουθεί ΑΜΕΣΑ ενημέρωση για τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και για το δικαίωμα Εργασίας του εργαζόμενου σε δύο εργοδότες και με αύξηση ωρών Εργασίας Ημερησίως.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ GEA

Επόμενο Άρθρο

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek