24/06/2024
Expand search form

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοζάνη,  19 Ιουλίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1153

 

Κοινοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους, Συλλόγους – Ενώσεις – Ομοσπονδίες – Επιμελητήρια τις επιστολές διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους ανωτέρω (φυσικά και νομικά πρόσωπα) ΑΜΕΣΑ να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν ΝΕΑ ρύθμιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

 

Κοζάνη,  19 Ιουλίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1151

 

Προς: τον Αξιότιμο Υπουργό Εργασίας

                                                                                                               και Κοινωνικών Ασφαλειών

                                                                                                               κο Άδωνη Γεωργιάδη

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στον κλάδο της Εστίασης τα χρέη μετά την δεκαετή κρίση – τον Covid-19 και το  τελευταίο διάστημα με την ενεργειακή κρίση, ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκετοί φορείς σας έχουν επισημάνει ότι μόνο ένας στους πέντε οφειλέτες έχουν υποβάλλει αιτήσεις επανένταξης σε μία από τις τρέχουσες ρυθμίσεις των 36 έως 72 δόσεων. Οι όροι επανένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι απαγορευτικοί και τούτο αποδεικνύεται ότι μόλις 12.000 έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει αίτηση, ενώ την ως άνω ρύθμιση έχουν χάσει 282.503 επιχειρήσεις.

Αναγνωρίζουμε ότι επανειλημμένα στηρίξατε τον κλάδο ΕΣΤΙΑΣΗΣ και χάρη κυβερνητικών οικονομικών μέτρων και ενισχύσεων δεν έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις. Παράκληση και χωρίς καθυστέρηση ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ανταποκρινόμενη σε όρους και προϋποθέσεις της πραγματικής οικονομίας, ούτως ώστε να μπορέσει ο κλάδος μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Τα χιλιάδες μέλη καταστήματα σας εύχονται κουράγιο και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα για μια καλύτερη Ευρωπαϊκή ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

Κοζάνη,  19 Ιουλίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.:  1152

 

Προς:   τον Αξιότιμο Υφυπουργό Οικονομικών,

                                                                                                               κο Θεοχάρη Χάρη

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

Ο κλάδος της Εστίασης ο οποίος σήκωσε και το βάρος των οικονομικών επιπτώσεων της δεκαετής κρίσης και ειδικά τον Covid-19, αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό συσσωρευμένα χρέη οφειλών. Στην πορεία σας κε Υπουργέ στις εκάστοτε κυβερνητικές θέσεις έχετε αποδείξει ότι αφουγκράζεστε τα προβλήματα του κλάδου μας και συνήθως οι παρεμβάσεις σας είναι στοχευόμενες και αποτελεσματικές.

Κε υπουργέ ΖΗΤΑΜΕ μια ρύθμιση χωρίς προϋποθέσεις για να αποδώσει καρπούς. Οι όροι αναβίωσης των 120 δόσεων ήταν απαγορευτικοί, ενώ η ρύθμιση των 36 και 72 δόσεων δεν επέφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. σας εύχονται κουράγιο και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα για μια καλύτερη Ευρωπαϊκή ΕΛΛΑΔΑ.  

 

 

Previous Article

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ – ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Next Article

Πρόσκληση σε επιδοτούμενο πρόγραμμα: «Κατάρτιση εργαζομένων όλων των κλάδων της Οικονομίας για την απόκτηση και πιστοποίηση στοχευμένων όσο και οριζόντιων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε τουριστικά και συναφή επαγγέλματα»

You might be interested in …

27 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Κ.Υ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Κοζάνη,  29 Σεπτεμβρίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1174   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Κοινοποιούμε εκ νέου τα 27 αρχεία που υποχρεούνται απαραίτητα να τηρούν όλα τα καταστήματα Εστίασης – Διασκέδασης – Ξενοδοχεία. Απεδείχθη ότι η εφαρμογή τους την […]

ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ GEA–ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΕΔΕΜ

Κοζάνη,  22 Ιουνίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1144 Αγαπητοί Συνάδελφοι, τους τελευταίους μήνες το Σωματείο έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, αποστολής τιμολογίων παροχής υπηρεσιών μουσικής σε επιχειρήσεις ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ από τους οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων, […]

Μέτρα που ισχύουν για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο

Κοζάνη,  16 Σεπτεμβρίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  880   Τα μέτρα που ισχύουν για όσες περιοχές έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής: Απαγόρευση Μουσικής, όλο το 24ωρο στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης. Απαγόρευση λειτουργίας […]

Αφήστε μια απάντηση