24/06/2024
Expand search form

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΕΔΕΜ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Κοζάνη,  14 Οκτωβρίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:  1069

Αγαπητοί Συνάδελφοι και χρήστες Μουσικής,

Σας καταγράφω και μεταφέρω τις χιλιάδες διαμαρτυρίες συναδέλφων καταστηματαρχών ως επίσης και από χρήστες της Μουσικής, την ασυδοσία την παραβατικότητα και τα χιλιάδες ειδοποιητήρια περί δήθεν οφειλόμενης αμοιβής που αποστέλλονται από ΕΔΕΜ και ΑΥΤ/ΣΗ. Επανειλημμένα σε ενημερώσεις μας έχουμε καυτηριάσει τα ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιούν και τις επιστολές, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τον καταστηματάρχη, για να ενδώσει και να καταβάλλει πνευματικά δικαιώματα που δεν οφείλει. Τα κύρια χαρακτηριστικά των επιστολών που αποστέλλονται στους συναδέλφους κατά χιλιάδες έχουν ως εξής:

ΕΔΕΜ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Στις ως άνω επιστολές μην αδιαφορείτε για τους εξής σημαντικούς λόγους:

  1. Απαντήστε στις ως άνω απαιτήσεις τους, διαφορετικά χάνεται το στοιχείο της διαπραγμάτευσης και δείχνεται επίσης στοιχεία αδιαφορίας, πράγμα το οποίο είναι αρνητικό σε περίπτωση δικαστικών ενεργειών εις βάρος σας.
  2. Δυστυχώς οι χιλιάδες επιστολές τους, χαρακτηρίζονται από ψευδή και μη πραγματικά στοιχεία στο οικονομικό πεδίο της χρήσης μουσικής και το χειρότερο, στην ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ γύρω από την ύπαρξη της επιχείρησης, (Όπως χωρίς να υφίσταται η επιχείρηση απαιτούν οφειλόμενα ποσά – σε κλειστή επιχείρηση 2020-2021 ζητούν οφειλόμενο ποσό 34.952 ευρώ και σε θανόντα συνάδελφο ζητούσαν αμοιβές της τελευταίας πενταετίας).
  3. Μην τους πληρώνεται τα ποσά τα οποία απαιτούν, διότι βασίζονται σε μη πραγματικά στοιχεία.
  4. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε το ρεπερτόριό τους ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ να καταβάλλεται οφειλόμενα ποσά, ΟΧΙ όμως εκείνα που απαιτούν.
  5. Αν χρησιμοποιείτε ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟ ρεπερτόριο (Ελεύθερο) δεν υποχρεούστε να καταβάλλετε κανένα ποσόν, ούτε στην ΕΔΕΜ, ούτε στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, (Συγκεκριμένα ο Νόμος 4481/2017 και το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρουν:

«… Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να μην χρησιμοποιεί στο κατάστημά του εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο (δηλαδή ρεπερτόριο που δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω ΟΣΔ τα δικαιώματα του οποίου τους έχουν ανατεθεί είτε απευθείας από τους δικαιούχους, είτε βάσει συμβάσεων αμοιβαιότητας με άλλους ΟΣΔ του εξωτερικού…»

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σας δηλώνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει την Νομική και πραγματική δυναμική να σας απαλλάξει από τις ως άνω τραγελαφικές και παράλογες απαιτήσεις της ΕΔΕΜ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

 

Previous Article

ΜΠΛΟΚΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (FUNDS)

Next Article

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ο ΕΦΕΤ

You might be interested in …

ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ / ΕΝΑ SELF TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Κοζάνη,  19 Μάιου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  812 ΘΕΜΑ 1ο Γνωστοποιούμε στα μέλη και καταστήματα και γενικά συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης, ότι έχει σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην φορολογική διοίκηση για έλεγχο μη έκδοσης αποδείξεων. Στο πλαίσιο αυτό […]

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΗΛΟΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοζάνη,  09 Αυγούστου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1160   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ο Υπουργός Εργασίας ήδη δήλωσε και επεσήμανε πως το νέο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και το αυξημένο πρόστιμο 10.500 ευρώ για την ΥΠΟΔΗΛΟΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Η δήλωσή […]

ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΣΘΕΣΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ

Κοζάνη,  16 Ιουνίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1142   Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης ότι την 30η Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την ένταξη στις 72 δόσεις για οτιδήποτε χρέος υφίσταται στον ΔΗΜΟ […]

Αφήστε μια απάντηση