ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Κοζάνη,  02  Απριλίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.: 765

 

Μετά την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού, των συναρμοδίων υπουργών και αντιπροσώπευσης του κλάδου της ΕΣΤΙΑΣΗΣ από τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Το ύψος της ενίσχυσης σε κεφάλαιο κίνησης, θα έχει ως βασικό κριτήριο τον τζίρο του 2019 και θα είναι το 7% και όχι το 20% ή το 30% όπως είχε ανακοινωθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η διαφοροποίηση, του ως άνω μέτρου, ήταν αναγκαία για τον ουσιώδη λόγο να στηριχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Θα ήταν προκλητικό αν για παράδειγμα κατάστημα εστίασης, άνω των 500.000 ευρώ τζίρο, να έπαιρνε ενίσχυση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πράγμα που θα σήμαινε και αποκλεισμό πολλών μικρών καταστημάτων της ΕΣΤΊΑΣΗΣ.
  2. Μέγιστο ύψος του κεφαλαίου κίνησης ανεξαρτήτου του τζίρου είναι οι 100.000 ευρώ.
  3. Στο πρόβλημα της λήξης των επαγγελματικών μισθώσεων ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΕΙ:
  • Όλες οι ιδιωτικές μισθώσεις παρατείνονται για δύο χρόνια, ενώ όλες οι μισθώσεις συναδέλφων σε κυλικεία Δημοσίων κτιρίων – Δήμων και Περιφερειών παρατείνονται για 3 χρόνια.

       Η παρούσα ενημέρωση παρουσιάζετε βάσει των στοιχείων από μέλος που μετείχε στην σύσκεψη.

Επίσης η έναρξης των αιτήσεων για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, προσδιορίζεται περί τα τέλη Απριλίου ή στο 1ο δεκαήμερο του Μαΐου, σε νέα ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.

       Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι Αποφάσεις – Νόμοι –  Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου – Εγκύκλιοι, τροποποιούνται ή καταργούνται ανάλογα με την εξέλιξη του COVID-19.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Κο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ Κο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek