27/07/2024
Expand search form

ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κοζάνη,  06 Νοεμβρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 689

 

  • Ενίσχυση της επιχείρησης με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Η ημερομηνία της πλατφόρμας για την αίτηση υπαγωγής, υπολογίζεται για την 14η Νοεμβρίου.
    • ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με την κρατική εντολή, η ελάχιστη επιστρεπτέα προκαταβολή, θα είναι από 2.000 ευρώ και άνω
    • Το μέγεθος της επιστρεπτέας προκαταβολής βασίζεται στην οικονομική και ασφαλιστική εικόνα της επιχείρησης
    • Το ποσόν της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν επιστρέφεται το 50%
  • Υποχρεωτική η μείωση ενοικίου κατά 40% για τον μήνα Νοέμβριο.
  • Αναστολή καταβολής του Φ.Π.Α. για τον μήνα Νοέμβριο η οποία μετατίθεται για μετά τις 30 Απριλίου 2021.
  • Η πληρωμή ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, που ήταν να πληρωθούν τον μήνα Νοέμβριο, μετατίθεται για μετά τις 30/04/2021.
  • Αναστέλλονται οι πληρωμές των δόσεων τραπεζικών δανείων, έως το τέλος του έτους
  • Αναστολή σύμβασης εργασίας του προσωπικού, για τον μήνα Νοέμβριο. Πραγματικός μισθός και ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

     Μετά την έκδοση Υπουργικών αποφάσεων, εγκυκλίων ή νόμων θα γίνει λεπτομερή ενημέρωσης, για τα ως άνω στοιχεία, ως επίσης και οτιδήποτε νέο προκύψει.

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

     Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. γνωστοποιεί σε όλους τους καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, ότι οι υπηρεσίες της ενημέρωσης θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown.

 

Previous Article

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ – ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Next Article

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

You might be interested in …

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κοζάνη,  26 Ιουλίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  853   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την Υπουργική Απόφαση 46819/26-07-2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: Η ισχύς των νέων μέτρων από 26/07/2021 έως 02/08/2021 Υποχρεωτική χρήση μάσκας […]

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Κοζάνη, 17 Ιανουαρίου 2020                                                                                                                                Αριθμ. Πρωτ.: 512   Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο μας (καταστήματα εστίασης και διασκέδασης) ΕΠΕΞΗΓΟΥΜΕ τι σημαίνει λέσχη καπνιστών και Δυνατότητα Δημιουργίας της. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Το μόνο νομοθετικό πλαίσιο […]

Αφήστε μια απάντηση