ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 40%

Κοζάνη,  28 Σεπτεμβρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 661

 

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συναδέλφους και οποιονδήποτε επιχειρηματία ότι με τροποποίηση τις 07/09/2020 εδόθη παράταση μείωσης των επαγγελματικών μισθώσεων 40% και για τον Σεπτέμβριο.

Γνωρίζεται όλοι, ότι το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. με επανειλημμένα έγγραφα προς τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομίας – Εργασίας – Ανάπτυξης – Τουρισμού), έχει ζητήσει την μείωση των ενοικίων στις επιχειρήσεις μας τουλάχιστον για ένα έτος. Οι τελευταίες εξελίξεις για την συνέχιση της μείωσης της επαγγελματικής μίσθωσης που αποβλέπει στην στήριξή μας λόγω κορονοϊού είναι οι εξής:

Σταθερή μείωση τουλάχιστον 30% έως το Δεκέμβριο μήνα. Δυστυχώς όμως τα συναρμόδια υπουργεία προτείνουν η μείωση αυτή να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και κατόπιν συναίνεσης των δύο μερών. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχτεί στην πραγματική του διάσταση.

Το ΠΑΝΣ.Ε.Κ.ΤΕ. θα ζητήσει η μείωση αυτή να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους (Σωματεία – Συλλόγους – Επιμελητήρια – Ομοσπονδίες) άμεσα να δραστηριοποιηθούν με εντατικές ενέργειες στα συναρμόδια υπουργεία για να επιτευχτεί ο ανωτέρω στόχος  

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 13% ΕΩΣ 30-04-21

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek