ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.Υ.Ε. ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Κοζάνη,  16 Σεπτεμβρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 655

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η σημερινή ενημέρωση αφορά τις:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Κρήτης – Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Κέρκυρας – Καρδίτσας

ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: Θήρας – Βόλου – Κατερίνης – Ρόδου- Κω – Πάρου και Αντίπαρου

       Στις ως άνω περιοχές, όλα τα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης από 16 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται να λειτουργήσουν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Περιλαμβάνει τους εξής ΚΑΔ:

 • 10 – 56.30- 56.21(συμπεριλαμβανομένων και τον 8ψήφιο αριθμό αυτών). Η απαγόρευση ισχύει επίσης και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην διενέργεια εκδηλώσεων (γάμους και συναφή), ως επίσης και διοργανώσεις ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με τους ΚΑΔ: 93.29.11.03 – 93.29.19.01

       Επιτρέπεται το delivery και το take away από τις 12 έως τις 7 το πρωί, χωρίς όμως να σερβίρονται αλκοολούχα ποτά. Στις απαγορεύσεις αυτές υπάγονται τα τουριστικά καταλύματα στις ως άνω περιοχές. Ιδιαίτερη προσοχή στα καταστήματα delivery και take away που υποχρεούνται στην τήρηση απόστασης μεταξύ των πελατών στο 1.5 μέτρο .

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟ

(Προστατεύει την επιχείρηση από τις ελεγκτικές υπηρεσίες)

 

 1. Επιτρέπεται η παρουσία πελατών στους χώρους των καταστημάτων ΜΟΝΟ σε τραπεζοκαθίσματα ΟΧΙ ΟΡΘΙΟΙ.
 2. Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:
 • Σε δύο παράπλευρα τραπέζια όταν δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών είναι 0,90μ.
 • Εάν τοποθετηθεί καρέκλα σε ένα από των δύο παράπλευρων τραπεζιών , η απόστασης ορίζεται στο 1,20μ.
 • Όταν τοποθετούνται καρέκλες και στα δύο παράπλευρα τραπέζια, η απόστασης ορίζεται στο 1,80μ.
 1. Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:
 • Σε δύο παράπλευρα τραπέζια όταν δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών είναι 0,70μ.
 • Εάν τοποθετηθεί καρέκλα σε ένα από των δύο παράπλευρων τραπεζιών , η απόστασης ορίζεται στο 1,10μ.
 • Όταν τοποθετούνται καρέκλες και στα δύο παράπλευρα τραπέζια, η απόστασης ορίζεται στο 1,70μ.

Θυμίζουμε ότι έχει πλήρως καταργηθεί η απόφαση για βιτρίνες, ανοίγματα κ.λ.π.

 1. Το σύνολο των πελατών στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ από τον αριθμό που προβλέπεται ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
 2. Τήρησης Αποστάσεων πελατών και προσωπικού. Στα take awaydelivery η απόσταση αναμονής 1,5 μέτρο και όχι περισσότεροι από 5 πελάτες.
 3. Ο αριθμός εξυπηρετούμενων πελατών στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ βασίζεται στην συνολική άδεια της επιχείρησης και ΟΧΙ στον ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ.
 4. ΜΑΣΚΕΣ σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην επιχείρηση.
 5. Σ’ όλα τα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση του μπαρ στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και ΠΡΟΣΟΧΗ απομακρύνεται τα ΣΚΑΜΠΟ.
 6. Επιτρέπεται η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡ μόνο σε καταστήματα που είναι κάτω των 60 τ.μ. και δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα. Τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των σκαμπό.
 7. Στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χώρο αντιστοιχεί 2 τ.μ. ανά πελάτη και στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ χώρο 2,20 τ.μ. ανά πελάτη.
 8. Σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, o ΑΡΙΘΜΟΣ των προσκεκλημένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπερβαίνει τα 100 Άτομα.

(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι περιοχές που έχουν επιβληθεί ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα lockdown σε τοπικό επίπεδο). Επιτρέπεται ο χορός βάσει προδιαγραφών για αποστάσεις.

 1. ΠΡΟΣΟΧΗ ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ για κάθε παράβαση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ πρόστιμο από χίλια (1.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ΚΑΙ συγχρόνως ΚΛΕΙΣΙΜΟ από 15 μέρες έως και 90 ημέρες.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ που δημοσιεύουμε σήμερα είναι ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ, διότι προέκυψε από δεκάδες Υπουργικές Αποφάσεις – Εγκυκλίους – Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Νόμου.

 

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΛΕΣΒΟΥ-ΧΑΝΙΩΝ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ 75% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek