ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

Κοζάνη,  10 Σεπτεμβρίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 651

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε δημόσια τις νέες παράνομες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

  1. Εκδίδουν παραστατικά στοιχεία (τιμολόγιο) προς τον χρήστη καταστηματάρχη για να πληρώσει δήθεν υπηρεσίες (μουσική) ενώ δεν γνωρίζουν εάν ο καταστηματάρχης έπαιζε μουσική ή ποιόν φορέα χρησιμοποιούσε. Το παραστατικό (τιμολόγιο) το οποίο έχει εκδοθεί άνευ κοινής συναίνεσης εκδότη και χρήστη είναι παράνομο. Σε μια τέτοια περίπτωση ΑΜΕΣΑ ο καταστηματάρχης να το καταγγείλει το γεγονός αυτό είτε στο λογιστή του είτε στο δικηγόρο του ή ακόμα και στη τοπική εισαγγελία.
  2. Απαιτούν πιεστικά από τον χρήστη καταστηματάρχη υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνει τι είδος μουσική χρησιμοποιεί, ως επίσης και το συμφωνητικό που έχει συνάψει. Πολύ καλά γνωρίζουν ότι τα στοιχεία που ζητούν είναι προσωπικά δεδομένα και δεν νομιμοποιούνται. Ενημερωτικά γνωστοποιούμε ότι δεδομένα είτε φυσικού προσώπου είτε επιχείρησης δίνονται μόνο με εισαγγελική εντολή ή απόφαση δικαστηρίου.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ 16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΑ- ΚΑΝΤΙΝΕΣ-ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek