25/07/2024
Expand search form

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

 Κοζάνη,  04 Σεπτεμβρίου 2020                                                                                                           

Αριθμ. Πρωτ.: 644

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την Υπουργική Απόφαση 53080 στις 31-08-2020 ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ όλες οι προηγούμενες Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – που αφορούσαν τα καταστήματά μας. Η αναφερόμενη Υπ.  Απόφαση έχει τεθεί σε εφαρμογή από 01-9-2020 και είναι αυτή η οποία θα εφαρμόζεται από τα καταστήματά μας, ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19. Μετά από πολύ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΡΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, που θα αναρτηθεί στη σελίδα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα ενημερωθείτε για τον ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟ ο οποίος είναι απλός, κατανοητός και καλύπτει το σύνολο της ενημέρωσης του COVID-19 στις επιχειρήσεις μας και ευελπιστούμε ότι θα αποτελεί ένα βασικό ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ

 1. Επιτρέπεται η παρουσία πελατών στους χώρους των καταστημάτων ΜΟΝΟ σε τραπεζοκαθίσματα ΟΧΙ ΟΡΘΙΟΙ.
 2. Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:
 • Σε δύο παράπλευρα τραπέζια όταν δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών είναι 0,90μ.
 • Εάν τοποθετηθεί καρέκλα σε ένα από των δύο παράπλευρων τραπεζιών , η απόστασης ορίζεται στο 1,20μ.
 • Όταν τοποθετούνται καρέκλες και στα δύο παράπλευρα τραπέζια, η απόστασης ορίζεται στο 1,80μ.
 1. Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:
 • Σε δύο παράπλευρα τραπέζια όταν δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών είναι 0,70μ.
 • Εάν τοποθετηθεί καρέκλα σε ένα από των δύο παράπλευρων τραπεζιών , η απόστασης ορίζεται στο 1,10μ.
 • Όταν τοποθετούνται καρέκλες και στα δύο παράπλευρα τραπέζια, η απόστασης ορίζεται στο 1,70μ.

Θυμίζουμε ότι έχει πλήρως καταργηθεί η απόφαση για βιτρίνες, ανοίγματα κ.λ.π.

 1. Το σύνολο των πελατών στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ από τον αριθμό που προβλέπεται ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
 2. Τήρησης Αποστάσεων πελατών και προσωπικού. Στα take awaydelivery η απόσταση αναμονής 1,5 μέτρο και όχι περισσότεροι από 5 πελάτες.
 3. Ο αριθμός εξυπηρετούμενων πελατών στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ βασίζεται στην συνολική άδεια της επιχείρησης και ΟΧΙ στον ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ.
 4. ΜΑΣΚΕΣ σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην επιχείρηση.
 5. Σ’ όλα τα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση του μπαρ στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και ΠΡΟΣΟΧΗ απομακρύνεται τα ΣΚΑΜΠΟ.
 6. Επιτρέπεται η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡ μόνο σε καταστήματα που είναι κάτω των 60 τ.μ. και δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα. Τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των σκαμπό.
 7. Στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χώρο αντιστοιχεί 2 τ.μ. ανά πελάτη και στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ χώρο 2,20 τ.μ. ανά πελάτη.
 8. Σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, o ΑΡΙΘΜΟΣ των προσκεκλημένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπερβαίνει τα 100 Άτομα.

(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι περιοχές που έχουν επιβληθεί ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα lockdown σε τοπικό επίπεδο). Επιτρέπεται ο χορός βάσει προδιαγραφών για αποστάσεις.

 1. ΠΡΟΣΟΧΗ ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ για κάθε παράβαση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ πρόστιμο από χίλια (1.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ΚΑΙ συγχρόνως ΚΛΕΙΣΙΜΟ από 15 μέρες έως και 90 ημέρες.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ που δημοσιεύουμε σήμερα είναι ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ, διότι προέκυψε από δεκάδες Υπουργικές Αποφάσεις – Εγκυκλίους – Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Νόμου.

 

Previous Article

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΕΩΣ 7 π.μ

Next Article

ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ 16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

You might be interested in …

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Κοζάνη, 22 Απριλίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.: 790 Αγαπητοί Συνάδελφοι και μέλη, Την Παρασκευή 23/04/2021 και ώρα 18:30, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ θα πραγματοποιήσει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την […]

Τροποποίηση του Νόμου 4812 και μείωση χρέωσης του rapid test

Κοζάνη,  08 Σεπτεμβρίου 2021 Αριθμ. Πρωτ.:  874   Γνωστοποιούμε στους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης, την αλλαγή στην τιμή χρέωσης του rapid test, η οποία τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε με τον Νόμο 4812/2021 […]

ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΣΘΕΣΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ

Κοζάνη,  16 Ιουνίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1142   Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης ότι την 30η Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την ένταξη στις 72 δόσεις για οτιδήποτε χρέος υφίσταται στον ΔΗΜΟ […]

Αφήστε μια απάντηση