Άρση περιοριστικών μέτρων – έναρξη λειτουργίας Κ.Υ.Ε.

Κοζάνη,  27 Απριλίου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 567

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και εγώ προσωπικά, σας ευχόμαστε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα που βιώνουμε, ως άνθρωποι- οικογενειάρχες και επιχειρηματίες, επιθυμία μας είναι να ενημερώσουμε ποια είναι η πραγματική σημερινή κατάσταση και τι θα ισχύσει κατά την διάρκεια της επαναλειτουργίας των καταστημάτων μας. Η σημερινή ενημέρωση βασίζεται σε πληροφορίες προερχόμενες από τα συναρμόδια υπουργεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν έχει εκδοθεί ούτε Νόμος, ούτε Υπουργική Απόφαση, ούτε Εγκύκλιος, ούτε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτως ώστε να είμαστε ασφαλείς για το τι θα πράξουμε. Πληροφοριακά, όλοι γνωρίζουμε ότι 28/04/2020, ημέρα Τρίτη, αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν:

  1. Σταδιακή άρσης των περιοριστικών μέτρων, ξεκινώντας μετά το 1ο 15νθήμερο του Μαΐου.
  2. Θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μας, σε εκείνους που διαθέτουν εξωτερικό χώρο.
  3. Απαγορεύεται η εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο.
  4. Το προσωπικό υποχρεούται να φέρει γάντια και μάσκα.
  5. Ασφαλής απόστασης του ενός τραπεζιού με το άλλο, το οποίο κατά προσωπική μας εκτίμηση, θα είναι άνω των 2 μέτρων.
  6. Είναι άγνωστο ακόμη ο αριθμός των εξυπηρετούμενων πελατών ανά τραπέζι. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε τη συσχέτιση των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματός μας με τους πελάτες που θα σερβίρονται.
  7. Καταστήματα που δε διαθέτουν εξωτερικό χώρο, έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν delivery και take away σε πελάτες.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ

  1. Θα υφίστανται αυστηροί όροι και προϋποθέσεις σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στα τρόφιμα και στα ποτά, ως επίσης και στην αυστηρή χρήση πλήρης απολύμανσης και υγιεινής σε κάθε πτυχή του καταστήματος.
  2. Αν συνάδελφος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί σε take away ή delivery των προϊόντων του, υποχρεούται την έναρξη κωδικού στην εφορία των υπηρεσιών που θα προσφέρει.
  3. Μετά την 01/01/2013, οποιαδήποτε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος διαθέτει κουζίνα άνω των 12 τ.μ., έχει την δυνατότητα να σερβίρει πολλά προϊόντα προς τους πελάτες του, π.χ. μια πιτσαρία μπορεί να σερβίρει κοτόπουλο – γύρο – ψητό κ.λ.π.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μετά από ενέργειες του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. σας γνωστοποιούμε ότι οι Δήμοι της χώρας είναι διατεθειμένοι κατανοώντας την σημερινή κρίση να στηρίξουν τον κλάδο, με μία ελάχιστη, πολύ χαμηλή τιμή χρέωσης των κοινόχρηστων χώρων τους. Επίσης γίνεται προσπάθεια να παραχωρήσουν όσον τον δυνατόν σε αύξηση των τ.μ. των κοινόχρηστων χώρων προς τα καταστήματά μας, με την προϋπόθεση πάντα την ασφαλή και άνετη κυκλοφορία των πολιτών. Εν αναμονή όλων των ανωτέρω πληροφοριών, με Υπουργικές Αποφάσεις – Εγκυκλίους –Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Θα επακολουθήσει άμεση ενημέρωση για τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών μας, ως επίσης και τα διάφορα μέτρα επιδοτήσεων στις εργασιακές σχέσεις των καταστημάτων μας.

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Αλλαγή των όρων της Αποζημίωσης Ειδικού σκοπού των 800 ευρώ

Επόμενο Άρθρο

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ – ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek