ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΥΕΔ -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΥΕΔ -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σωματείο προέβη σε επίσημο ερώτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού (αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. ) με τη μορφή του κατεπείγοντος μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και απορίες εκατοντάδων συναδέλφων εάν υποχρεούνται να πληρώνουν την Ε.Υ.Ε.Δ εφ’όσον δεν υπάρχει διοίκηση, όπως προβλέπεται και από την Νομοθεσία 4481/20-1-2017-2121/1993.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Προς αποφυγήν παραβάσεων – προστίμων – δικαστηρίων αποδεικνύεται (μετά από την απάντηση του Υπουργείου ότι έχει διοριστεί νέος προσωρινός Διαχειριστής για την Ε.Υ.Ε.Δ) ότι υποχρεούμεθα να πληρώνουμε όπως και πριν ΕΥΕΔ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και συγγενικά δικαιώματα (GEA) εφ’όσον χρησιμοποιούμε το ρεπερτόριό τους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Παρακαλούμε τα μέλη καταστήματα όπως και κάθε χρήστη, να μην επηρεάζονται από ανεύθυνα και ανακριβή στοιχεία, από διάφορα δημοσιεύματα  που πολλάκις προέρχονται μάλιστα από Σωματεία, Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια κ.τ.λ.

Επαναλαμβάνουμε ότι έχει τη δυνατότητα ο κάθε χρήστης να επικοινωνεί με το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. το οποίο δημοσιεύει μόνο τις απαντήσεις του Υπουργείου ή τηλεφωνικά ο ίδιος να ζητά οποιαδήποτε πληροφορία από το Υπουργείο Πολιτισμού αρμόδιο τμήμα (Ο.Π.Ι.) οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Επόμενο Άρθρο

ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek