ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΚΕΑΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ με προσκεκλημένους εκπροσώπους του σωματείου ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.. Η παρουσία των μελών του ΣΚΕΑΝΑ ήταν πολυάριθμη καθώς όπως είναι γνωστό η εστίαση διανύει την δυσκολότερη, ίσως, περίοδο των τελευταίων ετών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., κ. Γρηγόριος Τσαπατσάρης, στην παρουσίασή του αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κάθε επιχειρηματία εστίασης και αναψυχής. Έγινε εκτενής αναφορά και ανάλυση στα 24 σημεία ελέγχου από τους κρατικούς μηχανισμούς, στις πλατφόρμες μουσικής (πνευματικά δικαιώματα) καθώς και στις ορθές πρακτικές αντιμετώπισης και συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των ελέγχων από πλευράς των επιχειρηματιών.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και των ομιλητών καθώς απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και επιλύθηκαν απορίες. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα 2 μεγάλα οικονομικά βάρη του κλάδου, τον Φ.Π.Α και το μη μισθολογικό κόστος.

Αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Δευτέρας, 25/2/2019 να σχεδιαστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων. Η αντίδραση είναι μονόδρομος διότι ο κλάδος πλέον δεν είναι βιώσιμος οικονομικά καθώς οι υποχρεώσεις των καταστηματαρχών εστίασης πλέον υπερβαίνουν τον τζίρο τους.

Ο ΣΚΕΑΝΑ θέλει να ευχαριστήσει το Επιμελητηρίου Αχαΐας για την αρωγή του, χωρίς την οποία θα ήταν πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση της ημερίδας.

Στην φώτο. από δέξια κκ Τσαπατσάρης Γρηγόριος, πρ. ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., Ιωάννου Ιωάννης, Γεν. Τομ. Ελλάδας, Στεργίου Σπυρίδων, πρ. ΣΚΕΑΝΑ., Ματθαιόπουλος Παναγιώτης γεν. γραμ. ΣΚΕΑΝΑ.

WebMaster

Προηγούμενο Άρθρο

Απάντηση της από 15/02/2019 επιστολής

Επόμενο Άρθρο

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek