27/07/2024
Expand search form

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι (αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – ξενοδοχεία – σούπερ μάρκετ κ.λ.π.).

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των τελευταίων ημερών μας δικαίωσαν πλήρως με το ρεπορτάζ ενημέρωσης που σας είχαμε κοινοποιήσει. Δυστυχώς οι νέες εξελίξεις επιφέρουν νέο οικονομικό αυξημένο αμοιβολόγιο εις βάρος μας.

Σ’ όλους μας είναι γνωστό ότι μέχρι πρότινος οι εταιρίες που εισέπρατταν για πνευματικά δικαιώματα ήταν η Α.Ε.Π.Ι. (η οποία καταργήθηκε) και τα συγγενικά δικαιώματα (GRAMMO –ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ). Η αφαίρεση όμως της άδειας της Α.Ε.Π.Ι. δημιούργησε δύο νέες εταιρίες, την Αυτοδιαχείριση στην οποία παραχωρούνται τα δικαιώματα ως 60% των συνθετών – στιχουργών – μουσικών – τραγουδιών και το 40% στον νέο φορέα του Ο.Π.Ι. (που φέρει την ονομασία ΕΥΕΔ). Με αυτή την κατάληξη εισπράττουν τρείς εταιρίες αντί δύο, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΥΕΔ – GEA.

Εκτός τούτων και σύμφωνα με τις εγκυρότατες πληροφορίες μας, έχει ξεσπάσει και ένας ανταγωνιστικός πόλεμος της Αυτοδιαχείρισης και της ΕΥΕΔ που ευχόμαστε να μην έχει επιπτώσεις σε όλους τους πολύπαθους καταστηματάρχες.

Γεγονός όμως, απόλυτα εξακριβωμένο, είναι ότι πράγματι, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να εισπράττουν οι νέοι φορείς οι οποίοι μάλιστα θα απαιτούν και τα προηγούμενα έτη.

Το τραγικό φαινόμενο όμως το οποίο έχει εντατικοποιηθεί σ’ όλη την Ελλάδα είναι οι υπερβολικές ασφυκτικές πιέσεις από την GEA για την καταβολή των συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Συνάδελφοι προσέξτε τα ΕΞΗΣ:

  1. Εάν δέχεστε έντονες πιέσεις ή έμμεσες απειλές από οποιαδήποτε εταιρία πνευματικών δικαιωμάτων, επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας, ή καταγγείλτε το γεγονός αυτό στην Αστυνομία, διότι με το άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα, τιμωρείτε για αντιποίηση Αρχής.
  2. Οι έντονες τηλεφωνικές ενοχλήσεις από οποιονδήποτε εταιρία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Ενημερώστε ΑΜΕΣΑ Δικηγόρο, Αστυνομία ή Εισαγγελία.
  3. Οι εταιρίες είναι ιδιωτικές και όχι Δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
  4. Σε καμία περίπτωση δε θα δίνετε οποιαδήποτε στοιχεία είτε Υπεύθυνη Δήλωση είτε ταμειακή απόδειξη, είτε οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό άλλου φορέα.
  5. Όταν χρησιμοποιείται Ελεύθερο- Απαλλαγμένο ρεπερτόριο και αποδεικνύεται, δεν υποχρεούμεθα να πληρώσουμε πνευματικά συγγενικά δικαιώματα (Ανακοίνωση του Ο.Π.Ι.)

 

 

Previous Article

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Next Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

You might be interested in …

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων –Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με πρωτοβουλία του και την συμμετοχή εννέα (9) ιδιωτικών και συνδικαλιστικών φορέων, που απευθύνονται και αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους, αναγκάστηκαν να […]

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

Γνωστοποιούμε στα μέλη – καταστήματα του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και σε όλους τους συναδέλφους καταστηματάρχες ότι το τελευταίο διάστημα από το τμήμα εμπορίου και προστασίας καταναλωτή, διενεργήθηκαν και συνεχίζονται έλεγχοι σε πανελλαδική κλίμακα στους τιμοκαταλόγους και συγκεκριμένα […]

ΝΕΟ ΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Μετά την επιβολή του τέλους στην πλαστική σακούλα, από έγκυρες πληροφορίες μας , έρχεται και φόρος περιορισμού στα πλαστικά ποτήρια του καφέ. Η νέα επιβολή φόρου, αφορά και επηρεάζει τον κλάδο μας ο οποίος και  […]

Αφήστε μια απάντηση