ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε προηγούμενο  Δελτίο Τύπου ενημέρωσης,  με Αρ. Πρωτ: 189, ενημερώσαμε για τα νέα δεδομένα γύρω από την αδήλωτη εργασία. Με το σημερινό Δελτίο τύπου αναφέρουμε επακριβώς τι προβλέπει το σχέδιο Νόμου για την αδήλωτη εργασία, το οποίο μάλιστα πολύ σύντομα γίνεται Νόμος του κράτους.

Η νέα στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο Εργασίας για την αδήλωτη εργασία, έχει ως εξής:

  • Εάν συλληφθεί επιχείρηση με αδήλωτο υπάλληλο θεωρείται, ότι υπήρχε σχέση εργασίας τριών μηνών, εκτός εάν ο εργοδότης αποδείξει το αντίθετο.
  • Εάν σε δέκα εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του ελέγχου ο εργοδότης προβεί στην πρόσληψη του αδήλωτου υπαλλήλου με πλήρη απασχόληση, το πρόστιμο μειώνεται στις 7 χιλιάδες εάν η σύμβαση εργασίας είναι (3) τριών μηνών, στις 5 χιλιάδες εάν η σύμβαση εργασίας έχει διάρκεια (6) μηνών και στις 3 χιλιάδες στην περίπτωση που η σύμβαση εργασίας, έχει διάρκεια (1) ενός έτους. 
  • Ιδιαίτερη προσοχή συνιστούμε διότι το νέο σχέδιο νόμου ορίζει, ότι ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί στη μείωση του προσωπικού από την ημερομηνία του ελέγχου και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσληψης.
  • Εάν ο εργοδότης μειώσει το προσωπικό θα πληρώσει το συνολικό αρχικό πρόστιμο των 10.550,00 ευρώ κατά την διάρκεια ισχύς της σύμβασης, της αδήλωτης εργασίας.
  • Σημαντική διευκρίνιση, εάν για δεύτερη φορά διαπιστωθεί νέα παραβίαση της αδήλωτης εργασίας μέσα σε διάστημα 3 ετών, το πρόστιμο ανά αδήλωτη εργασία αυξάνεται κατά 100%.

Σε όλα τα ενημερωτικά Δελτία Τύπου γύρω από την αδήλωτη εργασία απευθύναμε στην αξιότιμη κυρία Υπουργό επανειλημμένες εκκλήσεις, ότι οι πολιτικές αρχές εξοντώνουν τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία και να μειώνονται οι εισπράξεις στα κρατικά Ασφαλιστικά Ταμεία.

 

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Επόμενο Άρθρο

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek