27/07/2024
Expand search form

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου 187/07-05-2018, είχαμε επισημάνει τις νέες εξελίξεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, που έχουν ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη ή έχουν κάνει αίτηση για τον Νόμο Κατσέλη.
Η σημερινή ενημέρωση αφορά παντός είδους δάνεια και όλους τους δανειολήπτες πολίτες και επιχειρηματίες.
Μετά από επικοινωνία μας με τους αρμόδιους φορείς (Τράπεζες, Δημόσιο, Συναρμόδια Υπουργεία) η υπόθεση των κόκκινων δανείων κινείται προς την κατεύθυνση εφαρμογής του ιρλανδέζικου μοντέλου που σημαίνει:
Χωρίζονται τα δάνεια σε δύο μέρη : Το βιώσιμο που μπορεί να είναι από 10% έως 50% της οφειλής ( το οποίο θα αναλάβει ο δανειολήπτης) και το μη βιώσιμο μέρος που θα αναλάβει και θα βαρύνει την τράπεζα.
Οι ίδιες οι τράπεζες δηλώνουν, ότι θα γίνουν σε πολλές περιπτώσεις διαγραφές, που θα βαρύνουν αυτές. Τονίστηκε ιδιαίτερα μάλιστα, ότι πρέπει να βρεθούν βιώσιμες λύσεις, εντοπίζοντας το ύψος της οφειλής που θα δύναται να καλύπτει ο δανειολήπτης.
Συνιστούμε λοιπόν σε κάθε δανειολήπτη ,να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μην προχωρήσει σε ρυθμίσεις πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα κόκκινα δάνεια.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ Γρηγόρης

Previous Article

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ

Next Article

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

You might be interested in …

ΝΕΟ ΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Μετά την επιβολή του τέλους στην πλαστική σακούλα, από έγκυρες πληροφορίες μας , έρχεται και φόρος περιορισμού στα πλαστικά ποτήρια του καφέ. Η νέα επιβολή φόρου, αφορά και επηρεάζει τον κλάδο μας ο οποίος και  […]

ΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ & GEA!

Δεχόμαστε πολλά τηλέφωνα και email συναδέλφων από όλη την Ελλάδα που αφορούν απρεπή και εκφοβιστική συμπεριφορά των εκπροσώπων Οργανισμών Πνευματικών Δικαιωμάτων (Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. – GEA) Για τους συγκεκριμένους κυρίους ή κυρίες πρέπει να γνωρίζετε τα εξής: Δεν τους […]

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Προς όλα τα μέλη – κάθε συνάδελφο επιχειρηματία και ειδικά προς τα λογιστικά γραφεία   Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε δεκάδες κλήσεις, από πολλές επιχειρήσεις παντός είδους, για να ενημερωθούν για την μελέτη επικινδυνότητας, ως επίσης […]

Αφήστε μια απάντηση