19/06/2024
Expand search form

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σε προηγούμενο μας Δελτίο Τύπου στα μέλη καταστήματα και γενικά προς όλους τους συναδέλφους, είχαμε τονίσει την καταστροφική πολιτική που επιβάλλεται με πρόστιμο στις επιχειρήσεις.
Δυστυχώς, οι απανωτές εκκλήσεις μας προς την αξιότιμη Υπουργό μετά τις υπογραφές δεκάδων προέδρων και συλλόγων του κλάδου μας, αγνοήθηκαν από τις υπηρεσίες του ανωτέρου Υπουργείου και δεν έτυχε της οποιαδήποτε μελέτης και απάντησης στα αιτήματα μας.
Αποδεικνύεται έτσι το πόσο αρνητικά λειτουργεί η ανωτέρω υπηρεσία, παραβιάζοντας βασικούς κανόνες της ίδιας Νομοθεσίας που ψηφίζουν.
Το απίστευτο όμως γεγονός είναι, ότι γίνονται προσπάθειες με έμμεσες τροποποιήσεις ή καινούργιους Νόμους για την αδήλωτη εργασία, οι οποίες και περιπαίζουν την παρούσα κατάσταση και ειδικά εμάς τους καταστηματάρχες που δυστυχώς φταίμε για όλα.
Τι προβλέπεται για το πρόστιμο στο νέο Νόμο για την αδήλωτη εργασία:
1. Ειδική επισήμανση της Υπουργού: Αλλαγή αρχιτεκτονικής με περισσότερη δικαιοσύνη προς τον αδήλωτο εργαζόμενο και φυσικά εις βάρος ολοκληρωτικά του επιχειρηματία, όπως συνήθως γίνεται.
2. Για κάποιον συνάδελφο που θα συλληφθεί για αδήλωτη εργασία εργαζομένου, μειώνεται το πρόστιμο ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα τον προσλάβει δηλαδή για (3) τρείς ή (6) έξι ή για (12) μήνες.
3. Απίστευτο είναι, ότι το πρόστιμο θα επανέρχεται, αν ο εργαζόμενος απολυθεί και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση νέας υποτροπής.
4. Σε κάθε περίπτωση, ο εργοδότης οφείλει να πληρώνει τα ένσημα τριών μηνών, για αυτόν που εντοπίστηκε αδήλωτος.
5. Εξοντωτικό επίσης χαρακτηρίζεται, ότι για να μειωθεί το πρόστιμο, από την ημερομηνία πρόσληψης του εργαζομένου που έχει εντοπισθεί αδήλωτος, δεν θα πρέπει ο εργοδότης να προβεί σε μείωση του προσωπικού.

Νέα έκκληση απευθύνουμε στην αξιότιμη κυρία Υπουργό, να είναι δίκαιη απέναντι και στον επιχειρηματία και στον αδήλωτο εργαζόμενο.
Η αξιότιμη κυρία Υπουργός γνωρίζει πού καλά, ότι με αυτές τις πολιτικές χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισπράξεων των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων.
Ήδη αυτοί που απομείναμε άνω του 50% είμαστε στο κόκκινο, διότι στην Ελλάδα δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον ούτε μείωση του Φ.Π.Α., ούτε του εξοντωτικού συντελεστή φορολόγησης 29%.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Previous Article

« Α.Ε.Π.Ι. – ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ»

Next Article

ΈΚΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

You might be interested in …

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΕΠΙΘΕΡΩΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοζάνη,  03 Απριλίου 2023 Αριθμ. Πρωτ.:  1124   Η σημερινή κατεπείγουσα ενημέρωση, αφορά όλους τους συνάδελφους επιχειρηματίες που απασχολούν προσωπικό. Δημοσιεύουμε ΕΚΤΑΚΤΩΣ τους σαρωτικούς ελέγχους ανά Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά την Απόφαση του […]

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Κοζάνη,  30 Ιουλίου 2022 Αριθμ. Πρωτ.:           1046   Αγαπητοί Συνάδελφοι,  Σε συνέχεια προηγούμενων Δ.Τ. μας, σας γνωστοποιούμε ότι υπεγράφη σήμερα 30-07-2022 προσθήκη στο άρθρο της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον επισιτισμό σύμφωνα με την […]

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κοζάνη, 21 Οκτωβρίου 2019 Αριθμ. Πρωτ.: 453   Το σημερινό Δελτίο Τύπου ενδιαφέρει παντός είδους επιχειρήσεις ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ που απασχολεί προσωπικό, με ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που δεχόμαστε για το εάν η 28η Οκτωβρίου είναι αργία, προς αποφυγήν […]

Αφήστε μια απάντηση