ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Α.Ε.Π.Ι. –GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μετά τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας με την οικονομική διαχείριση της Α.Ε.Π.Ι., διευκρινίζουμε προς στήριξη των συναδέλφων και προς συμπληρωματική γνώση σε κάθε ενδιαφερόμενο για την Α.Ε.Π.Ι. τα εξής:

Όπως ρητά αναφέρετε και στον Νόμο 2121/93, η ανωτέρα εταιρία διαχειρίζεται και πουλά μουσική και δεν είναι Δημόσιος Φορέας ή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως προσπαθούσαν να περάσουν διάφορα στελέχη της προς τους συναδέλφους μου.  Από άγνοια της νομοθεσίας και των δικαιωμάτων τους, πολλοί ενέδωσαν από τις πιέσεις της και τις απαράδεκτες συμπεριφορές των αντιπροσώπων της , στις όποιες οικονομικές απαιτήσεις της, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούσαν ή όχι το ρεπερτόριο τους.

Σημαντικό όμως για το παρόν, όπως και το μέλλον, ο καταστηματάρχης υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να γνωρίζει και ποτέ να μην του διαφεύγει το εξής:

Από τις διατάξεις του άρθρου Ζ παράγραφος 3 και άρθρο 26 παράγραφος 2 του Συντάγματος, αναφέρεται σαφέστατα ότι η εξουσία ελέγχου νομιμότητας λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,γίνεται μόνο από το κράτος και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και όχι από ιδιώτες ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου όπως η Α.Ε.Π.Ι.

Εκ των ανωτέρω λοιπόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε κάθε βεβαίωση δήλωση από την Α.Ε.Π.Ι. ότι δήθεν χρησιμοποιούν τη μουσική τους δεν ευσταθεί και κάθε έλεγχος εκ μέρους της Α.Ε.Π.Ι.  θα πρέπει να διενεργείτε με την σύμπραξη της δημόσιας αρχής (άρθρο 55 παρ. Ι/2121/1993).

Τα ανωτέρω είναι άμεσα συνυφασμένα με την χρήση της μουσικής που θα χρησιμοποιούμε στο κατάστημα μας,  ανεξάρτητα εάν καταργήθηκε η άδεια μουσικής με τον Νόμο 4442/06-12-2016.

Η εξακρίβωση της χρήσης μουσικής εάν είναι ή όχι της Α.Ε.Π.Ι., θα γίνεται μόνο με την σύμπραξη δημόσιας αρχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο η άδεια μουσικής η οποία καταργήθηκε και άλλο η χρήση μουσικής της Α.Ε.Π.Ι. –GEA ή άλλης εταιρίας η φορέα.

Για το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Επόμενο Άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek