27/07/2024
Expand search form

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

Με την απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης –Οικονομικών –Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε πλήρη εναρμόνιση και συμμόρφωση της Κοινοτικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2015/720, από 1-1-2018 η σακούλα την οποία χρησιμοποιούμε για την μεταφορά πακέτου στα καταστήματα μας, θα χρεώνεται 4 λεπτά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

  1. Στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής εκτός από τα προϊόντα σερβιρίσματος –πακέτου, θα αναγράφεται και η λέξη περιβαλλοντικό τέλος 4 λεπτά (για την σακούλα).
  2. Η χρέωση αφορά τις σακούλες που έχουν πάχος τοιχώματος από 15 μέχρι 70 μικρά (μm), όπως ορίζεται επακριβώς στο άρθρο Ι παράγραφος 2 της απόφασης 180036/952 10 Αυγούστου 2017.
  3. Εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρέωση, οι πολύ λεπτές σακούλες με πάχος τοιχώματος μικρότερο από 15 μικρά (μm). Εννοούμε τις σακούλες για τοποθέτηση τροφίμων προ ταμείου. Το είδος αυτής της σακούλας χρησιμοποιούμε συνήθως στα σούπερ μάρκετ.
  4. Η σακούλα που χρησιμοποιούμε, έχει δεν έχει σήμανση, θα χρεώνεται κανονικά στα 4 λεπτά.
  5. Εξαιρούνται επίσης τα περίπτερα και οι έμποροι του υπαίθριου εμπορίου.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ:

α) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται πρόστιμο στο κατάστημα μας από 500 έως 1000 ευρώ.

β) Εάν στη διάρκεια τριετίας εξακριβωθεί νέα παράβαση, το πρόστιμο διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας παράβασης στην ίδια χρονική διάρκεια το ποσό τριπλασιάζεται.

Προβλέπεται όμως, από την ίδια απόφαση των συναρμοδίων Υπουργών, να χορηγηθεί στον παραβάτη εύλογη προθεσμία για συμμόρφωση του.

Previous Article

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Next Article

Απαγόρευση χύμα ελαιόλαδου για επιτραπέζια χρήση στα εστιατόρια –ταβέρνες και συναφή επαγγέλματα

You might be interested in …

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΝΟΜΟΣ ΔΕΝΔΙΑ 4307/2014

Γνωστοποιούμε σε κάθε επιχείρηση παντός είδους εκμετάλλευσης ότι μπορούν να ενταχθούν στον Νόμο Δένδια 4307/2014. Στον Νόμο Δένδια δίνατε να μετέχει οποιαδήποτε μικροεπιχείρηση έως 500.000 ευρώ τζίρο εάν πληροί της εξής προϋποθέσεις : Παρουσιάζει ζημίες […]

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι (αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – ξενοδοχεία – σούπερ μάρκετ κ.λ.π.). ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των τελευταίων ημερών μας δικαίωσαν πλήρως με το ρεπορτάζ ενημέρωσης που σας είχαμε κοινοποιήσει. Δυστυχώς οι νέες εξελίξεις επιφέρουν νέο οικονομικό […]

Αφήστε μια απάντηση