ΘΕΜΑ N. 1568_1985 και N. 3850_2010 για την υγεία και Ασφάλεια στον χώρο εργασίας

Αγαπητέ Συνάδελφε- Συνεργάτη – Επιχειρηματία

Σας γνωστοποιούμε ότι έχουν αρχίσει εντατικοί έλεγχοι από τις τοπικές  επιθεωρήσεις εργασίας . Στις εκθέσεις ελέγχου ζητάνε :

Πιστοποίηση Τεχνικού Ασφαλείας

Αυτοματισμό Ασφαλείας στους Ηλεκτρικούς πίνακες

Μελέτη επικινδυνότητας

Φαρμακεία

 

Σημαντικές επισημάνσεις .

 

  1. Πιστοποιητικό Τεχνικού Ασφαλείας επιχειρήσεις που στερούνται του ανωτέρω πιστοποιητικού και μάλιστα όταν δεν έχουν εξωτερικό συνεργάτη είναι έκθετες σε βαριά  πρόστιμα και το χειρότερο δεν μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση . Σε περίπτωση όμως ατυχήματος η κατάσταση περιπλέκεται τόσο άσχημα που επίκειται και κλείσιμο της επιχείρησης.
  2. Μελέτη Επικινδυνότητας .

Επείγον και υποχρεωτικό  από την κείμενη Νομοθεσία 3850/2010. Το πρόστιμο είναι από 500 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης , το μέγεθος και το σύνολο των υπαλλήλων που απασχολεί

α) περιγραμματικά  αναφέρουμε ότι η μελέτη επικινδυνότητας  συντάσσεται μόνο από  Μηχανολόγους Τεχνικούς Ασφαλείας που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας .

β) τοποθετείται σε εμφανές σημείο και τονίζονται τα σημεία εκείνα που είναι επικίνδυνα και χρήζουν ιδιαίτερης  προσοχής προς αποφυγή ατυχήματος .

 

 

 

Στο Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων –Καφετεριών –Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας  μπορείτε να επικοινωνήσετε για την άμεση έκδοση των ανωτέρω ( Τεχνικό Ασφαλείας – Μελέτη Επικινδυνότητας ) από Μηχανολόγους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Υπουργείου εργασίας .

Σας κοινοποιούμε :

  1. Τις διοικητικές κυρώσεις
  2. Τις ποινικές κυρώσεις
  3. Γενική λεπτομερή ενημέρωση
  4. Φαρμακείο

 

 

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Υποχρεωτικότητα των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση μηχανήματος POS αποδοχής κάρτας

Επόμενο Άρθρο

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek