Υποχρεωτική ΑΡΓΙΑ δια νόμου η 1 Μαΐου – Πρωτομαγιά

Υποχρεωτική ΑΡΓΙΑ η ονομαζόμενη κοινώς Πρωτομαγιά δια νόμου με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η αρμόδια Υπουργός Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση είναι μία πράξης «ελαχίστου φόρου τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Έτσι παύει το παλιό καθεστώς που ήταν στην ευχέρεια του κάθε υπουργού εργασίας το πότε θα κηρύσσετε ως αργία. Σε περίπτωση όμως που συμπίπτει με Κυριακή ή Δευτέρα του Πάσχα, μετατέθηκε σε άλλες εργάσιμες μέρες, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας.

Με Δεύτερη τροπολογία προβλέπεται την σύσταση τμήματος αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τους Επιθεωρητές εργασίας και από τους ελεγκτές του Ι.Κ.Α., με τον βαρύ πέλεκυ. Πρόστιμο 10.550 Ευρώ.

Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι οι έλεγχοι πολλάκις κρύβουν σκληρές απαράδεκτες καταστάσεις και πληθώρα αδικιών που ακόμα φίλους και συγγενείς τους, τους θεωρούν αδήλωτους εργαζόμενους.

Το πρόστιμο παραμένει 10.550,00 Ευρώ και συνιστούμε ποτέ να μην πληρώνετε και να προχωρεί κάθε συνάδελφος στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γρηγόρης Τσαπατσάρης

ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Χρήση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου σε καταστηματάρχες (ό,τι πρέπει να ξέρετε)

Επόμενο Άρθρο

Υποχρεωτικότητα των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση μηχανήματος POS αποδοχής κάρτας

Γράψτε ένα σχόλιο

elGreek